Gyors, egytepsis vacsora: a sült csirkecombok a körettel együtt pirulnak

cscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Macera nélkül készül a tepsis lakoma, amit kezdő szakácsok is könnyedén el tudnak készíteni.

A sült csirkecomb a világ egyik legegyszerűbb étele, hiszen elég csak sóval, borssal és fokhagymával fűszerezve tepsire fektetni és sütőbe tolni. A kész hús bármilyen körettel, de még simán kenyérrel és zöldségekkel vagy savanyúsággal fogyasztva is isteni lesz. Egyszerű, de nem unalmas, a csibe legszaftosabb részét nagyon változatosan lehet elkészíteni. A comboknak jól áll a merész fűszerezés, ezért pikánsabb ízekkel is fel lehet ruházni a húst.

A sült csirkecombok nagy előnye még, hogy a körettel együtt készülhetnek. A húst krumpliágyra vagy más zöldségekre fektetve tolhatod a sütőbe. Hogy zamatosabb és szaftosabb legyen, akár gyors pácban is fürdőt vehet a hús, amelynek köszönhetően sokkal különlegesebb lesz az egyszerű étel.

Tepsiben pirult csirkecomb és krumpli

csct

Hozzávalók 6 darabhoz:

  • 6 darab csirkecomb
  • 2 darab tojás
  • 1 evőkanál majonéz
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 kilogramm krumpli
  • 2 fej hagyma
  • olaj szükség szerint
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucoljuk meg, mossuk meg, utána vágjuk közepes méretű kockákra, tegyük nagy tálba és öntsünk rá annyi vizet, amennyi ellepi.

A tojást üssük keverőtálba, tegyük hozzá a majonézt, a fokhagymát zúzva, a lisztet, sót és borsot, majd keverjük egybe az alapanyagokat.

Az előkészített krumpliról öntsük le a vizet, szórjuk olajjal kikent tepsire a krumplit, majd keverjük el benne a vékonyan felszeletelt hagymát.

A csirkecombokat mártsuk bele a tojásos keverékbe, majd fektessük a hagymás krumpliágyra. Ha marad a tojásos keverékből, akkor öntsük a krumplira vagy a húsokra, szükség esetén még lehet sózni és borsozni, esetleg egy kis olajjal megöntözni. A megpakolt tepsit toljuk 180 fokos előmelegített sütőbe, 20-25 perc múlva vegyük ki, fordítsuk meg a húst, hogy a másik oldala is szép színt kapjon, rendesen átsüljön, majd 20-25 perc múlva zárjuk el a sütőt.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük