Gyors, egytepsis vacsora: a sült csirkecombok a körettel együtt pirulnak
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Almás-fahéjas zabkása sütőben sütve: tápláló és isteni reggeli
Ragacsos, ír krémlikőrös fudge: tökéletes gasztroajándék
10 ünnepi sült a karácsonyi asztalra: hagyományos és új kedvencek egy helyen
Karácsonyi narancsos, gesztenyés kuglóf: csak keverj össze mindent
Ehető karácsonyi dekorációk: 7 kreatív ötlet, hogy lenyűgözd a vendégeket
Macera nélkül készül a tepsis lakoma, amit kezdő szakácsok is könnyedén el tudnak készíteni.
A sült csirkecomb a világ egyik legegyszerűbb étele, hiszen elég csak sóval, borssal és fokhagymával fűszerezve tepsire fektetni és sütőbe tolni. A kész hús bármilyen körettel, de még simán kenyérrel és zöldségekkel vagy savanyúsággal fogyasztva is isteni lesz. Egyszerű, de nem unalmas, a csibe legszaftosabb részét nagyon változatosan lehet elkészíteni. A comboknak jól áll a merész fűszerezés, ezért pikánsabb ízekkel is fel lehet ruházni a húst.
A sült csirkecombok nagy előnye még, hogy a körettel együtt készülhetnek. A húst krumpliágyra vagy más zöldségekre fektetve tolhatod a sütőbe. Hogy zamatosabb és szaftosabb legyen, akár gyors pácban is fürdőt vehet a hús, amelynek köszönhetően sokkal különlegesebb lesz az egyszerű étel.
Tepsiben pirult csirkecomb és krumpli
Hozzávalók 6 darabhoz
- 6 darab csirkecomb
- 2 darab tojás
- 1 evőkanál majonéz
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál liszt
- só és bors ízlés szerint
- 1 kilogramm krumpli
- 2 fej hagyma
- olaj szükség szerint
Elkészítés:
A krumplit pucoljuk meg, mossuk meg, utána vágjuk közepes méretű kockákra, tegyük nagy tálba és öntsünk rá annyi vizet, amennyi ellepi.
A tojást üssük keverőtálba, tegyük hozzá a majonézt, a fokhagymát zúzva, a lisztet, sót és borsot, majd keverjük egybe az alapanyagokat.
Az előkészített krumpliról öntsük le a vizet, szórjuk olajjal kikent tepsire a krumplit, majd keverjük el benne a vékonyan felszeletelt hagymát.
A csirkecombokat mártsuk bele a tojásos keverékbe, majd fektessük a hagymás krumpliágyra. Ha marad a tojásos keverékből, akkor öntsük a krumplira vagy a húsokra, szükség esetén még lehet sózni és borsozni, esetleg egy kis olajjal megöntözni. A megpakolt tepsit toljuk 180 fokos előmelegített sütőbe, 20-25 perc múlva vegyük ki, fordítsuk meg a húst, hogy a másik oldala is szép színt kapjon, rendesen átsüljön, majd 20-25 perc múlva zárjuk el a sütőt.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors