Trükkök, amikkel zöldséget csempészek a gyerekek tányérjába - A legjobb, hogy működnek!
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Csábító csokis-narancsos torta: pihe-puha piskótából készül
Kukoricás burgonyagratin: nincsen párja a krumplis fogások között
Retró, baracklekváros piskótatekercs: így biztos, hogy sikerülni fog
A legtöbb gyerek, néhány aranyos csodabogarat leszámítva nem rajong a zöldségekért. Ha mégis, akkor is csak néhány kiválasztott fajtát hajlandó megenni, muszáj olcsó, de hatékony trükkökhöz folyamodnia a ravasz anyának.
Az egyik gyerek csak az uborkát, a másik kizárólag a répát eszi meg, azt sem minden állagban, alakban és kombinációban. Így őrült nagy kihívás minden egyes étkezésbe zöldséget csempészni, márpedig az ajánlások szerint így kellene ennünk és etetnünk.
A tésztákért minden gyerek rajong, a pesto pedig a mindig működő jolly joker, a mai kisgyerekesek mentsvára, az étel, ami ténylegesen tíz perc alatt készül el és száz százalék siker.
Én talán éppen ezért unom már néha halálosan, és mindig próbálok rajta variálni valamit úgy, hogy kicsit izgalmasabb is legyen és teljes értékű étkezéssé is alakuljon.
Most zöldségeket sütöttem hozzá - a sült cukkini-és paprika szeletek jól megbújtak a tészta között, bevonta őket is a bazsalikomos szósz, így könnyebben átmentek a rostán, mintha szimpla köretként vagy salátaként próbáltam volna a kölykökbe diktálni. Volt már, hogy sült paradicsomot kevertem bele, az is nagyon menő volt.
Tészta pestóval és sült zöldségekkel
Hozzávalók 4 adaghoz
- 400 gramm durum tészta
- 1 darab cukkini
- 2 darab kaliforniai paprika
- ízlés szerint olíva olaj
- 200 gramm pesto
- ízlés szerint só
Elkészítés:
Fotók: Ács Bori/Só&Bors