
Pestóval töltött göngyölt csirkemell - Elképesztően puha lesz tőle a hús

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Krémes aioli, azaz fokhagymaszósz: tojás nélkül is mennyei

Csodaszép epres, joghurtkrémes süti: puha piskóta az alapja

Egészben sült csirke rozmaringgal: a citromos pác a titka

Isteni csokis keksz New York-i recept szerint: kívül ropog, belül omlik

5 hely, ahova érdemes beülni: Budapest legjobb burgerezőit mutatjuk
Mindössze egy hozzávaló kell ahhoz, hogy egészen más ízvilágú legyen az egyszerű csirkemell, ez pedig a pesto.
A csirkemellet már egy hozzávalóval egészen szaftossá és puhává lehet tenni, ez pedig a pesto. A pesto, vagyis a bazsalikomból, olívaolajból, fokhagymából, parmezánból és fenyőmagból készült mártás tésztával is tökéletes fogás, de még számtalan felhasználási módja ismert.
Akinek a csirkemell túl száraz vagy ízetlen, tegyen hozzá pestót, és máris megszereti ezt az amúgy egyszerű ételt. A pestót boltban is megveheted, de otthon is könnyedén elkészíthető.
Pestóval töltött csirkemell

Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 darab csirkemellfilé
- 4 evőkanál pesto
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 4 evőkanál olaj
Elkészítés:
A csirkemellet picit klopfoljuk ki, majd szórjunk rá egy kevés sót és borsot. Kenjük meg a húsokat pestóval, majd tekerjük fel őket. Ha nem maradnak úgy, fogpiszkálóval tűzzük össze őket.
Serpenyőben forrósítsunk olajat, majd tegyük bele a húsokat. Fedő alatt fehéredésig süssük őket, félidőnél fordítsuk meg.
Fotó: Getty Images