Pikáns, szaftos csirkefasírt egyszerűen: hidegen és melegen is finom

csfcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A csirkefasírt zamata az ázsiai ízvilágot idézi. Pikáns, kellően szaftos, bármilyen köret mellé szuperül illik, és még szendvics is készülhet belőle.

Amikor csirkefasírtot készítek, szinte mindig apróra kockázott hússal dolgozom, a madár mell- vagy combrészét használom. Olykor azonban kivételt teszek, és ledarálom a húst, majd kicsit intenzívebb aromákat adok hozzá, úgy sokkal különlegesebb lesz.

A fasírt masszájába az ázsiai konyha kedvelt ízesítői, fűszerei kerültek. A hozzávalókat ki lehet még egészíteni korianderrel, petrezselyemmel, jalapeño paprikával, szezonjában pedig medvehagyma is izgalmasabbá teheti, vagy újhagyma. Az ízesítőket robotgépben is össze lehet dolgozni, aztán mehetnek a darálthoz.

Ha nem szeretnéd serpenyőben sütni a fasírtot, akkor pakold sütőpapírral bélelt tepsire, majd told 180 fokosra előmelegített sütőbe 20-25 percre. Félidőnél fordítsd meg a húsgolyókat. Az elkészült fasírt melegen bármilyen körettel kínálva csodálatos, ha pedig marad belőle, használd fel szendvicsben.

Pikáns csirkefasírt

csfct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg darált csirkehús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis darab gyömbér
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál halszósz
  • 1 evőkanál chiliszósz
  • 1 darab tojás
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A darált húst tegyük keverőtálba, majd adjuk hozzá a reszelt fokhagymát és gyömbért (utóbbiból egy teáskanálnyit). Ezután az összes többi hozzávalót is forgassuk hozzá az olaj kivételével, majd keverjük össze a masszát.

A keverékből formázzunk tetszés szerinti golyókat, majd forró olajban, oldalanként 4-5 perc alatt süssük készre a fasírtot. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük