Pikáns 30 perces tészta csirkemellel – Isteni ebéd vilámgyorsan
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Hizlal vagy sem, egy gyors tésztaétel minden étkezést megment, ráadásul változatosan is elkészíthető.
A citrom a legtöbb főételnek annyira jót tesz, hogy érdemes mindig tartani belőle otthon és megízesíteni vele a fogásokat. Egy bécsi szelettel néhány csepp ugyanúgy csodát tesz, mint egy egyszerű tésztaétellel vagy egy friss salátával.
Ebben a receptben egyáltalán nem spórolunk vele, a kifőtt tésztát beleforgatjuk a fokhagymás citromlébe, csak utána adjuk hozzá a feltétet. Elképesztően friss ízt ad neki. Vegetáriánus változatban, gombával is elkészíthető, de a hús mellé is tehetünk a gombából.
Pikáns tészta csirkemellel
Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 darab csirkemellfilé
- 0.5 teáskanál só
- 0.5 teáskanál bors
- 500 gramm durumtészta
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál petrezselyem
- 0.5 kávéskanál bazsalikom (őrölt)
- 100 milliliter citromlé
Elkészítés:
A csirkemelleket alaposan tisztítsuk meg, itassuk fel róluk a nedvességet egy papírtörlővel, majd mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőbe öntsünk olajat, majd forrósítsuk fel. Pirítsuk meg közepes hőmérsékleten a csirkemellek mindkét oldalát addig, amíg már nem rózsaszínűek, nagyjából 4-5 percig. Vegyük ki őket a serpenyőből, csomagoljuk alufóliába.
A fokhagymát vágjuk vékony szeletekre, a petrezselymet apróra.
Lobogó sós vízben főzzük meg a tésztát al dentére.
Amíg a tészta fő, egy másik serpenyőben melegítsünk olajat, tegyük bele a fokhagymát, a petrezselymet és a bazsalikomot, fél percig kevergetve pirítsuk. Öntsük bele a citromlevet, vegyük le az erősséget. 3 percig forraljuk így. A citromos olajos szószt öntsük egy tálba, majd öntsük rá a leszűrt tésztát, jól forgassuk össze, hogy a szósz mindenhol belepje.
A csirkemellet vágjuk ízlés szerinti csíkokra, tegyük a tálba, majd keverjünk az egész tésztán még egyet. Azonnal tálaljuk, ízlés szerint egy kevés parmezánnal megszórva.
Fotó: Getty Images