Pikáns 30 perces tészta csirkemellel – Isteni ebéd vilámgyorsan

csirkés tészta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Hizlal vagy sem, egy gyors tésztaétel minden étkezést megment, ráadásul változatosan is elkészíthető.

A citrom a legtöbb főételnek annyira jót tesz, hogy érdemes mindig tartani belőle otthon és megízesíteni vele a fogásokat. Egy bécsi szelettel néhány csepp ugyanúgy csodát tesz, mint egy egyszerű tésztaétellel vagy egy friss salátával.

Ebben a receptben egyáltalán nem spórolunk vele, a kifőtt tésztát beleforgatjuk a fokhagymás citromlébe, csak utána adjuk hozzá a feltétet. Elképesztően friss ízt ad neki. Vegetáriánus változatban, gombával is elkészíthető, de a hús mellé is tehetünk a gombából.

Pikáns tészta csirkemellel

csirkés tészta recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 4 darab csirkemellfilé
  • 0.5 teáskanál
  • 0.5 teáskanál bors
  • 500 gramm durumtészta
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál petrezselyem
  • 0.5 kávéskanál bazsalikom (őrölt)
  • 100 milliliter citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemelleket alaposan tisztítsuk meg, itassuk fel róluk a nedvességet egy papírtörlővel, majd mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőbe öntsünk olajat, majd forrósítsuk fel. Pirítsuk meg közepes hőmérsékleten a csirkemellek mindkét oldalát addig, amíg már nem rózsaszínűek, nagyjából 4-5 percig. Vegyük ki őket a serpenyőből, csomagoljuk alufóliába. 

A fokhagymát vágjuk vékony szeletekre, a petrezselymet apróra. 

Lobogó sós vízben főzzük meg a tésztát al dentére. 

Amíg a tészta fő, egy másik serpenyőben melegítsünk olajat, tegyük bele a fokhagymát, a petrezselymet és a bazsalikomot, fél percig kevergetve pirítsuk. Öntsük bele a citromlevet, vegyük le az erősséget. 3 percig forraljuk így. A citromos olajos szószt öntsük egy tálba, majd öntsük rá a leszűrt tésztát, jól forgassuk össze, hogy a szósz mindenhol belepje. 

A csirkemellet vágjuk ízlés szerinti csíkokra, tegyük a tálba, majd keverjünk az egész tésztán még egyet. Azonnal tálaljuk, ízlés szerint egy kevés parmezánnal megszórva.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük