Pirosra sült, ropogós csirkecombok: fokhagymás vajban pácolva lesz igazán omlós
A ropogós, pirosra sült csirkecomb úgy az igazi, ha elkészítés előtt hagyod befűszerezve pihenni a hűtőben. Fokhagymás vajban pácolva felejthetetlen.
Comb helyett a csirke melléből vagy szárnyából is elkészítheted a finomságot, a sült különlegessége a fűszerekben rejlik. A fokhagyma erőteljesen érezteti magát, de mégsem bántóan, remekül harmonizál a fehérborecettel és a méz édes zamatával.
A mézes-fokhagymás csirkecomb kifejezetten olyan étel, ami frissen készítve a legfinomabb. Épp ezért mindig csak annyit készíts, amennyi biztos, hogy elfogy belőle az étkezésnél. A sült mellé kínálj rizst, párolt zöldségeket vagy salátát.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A fűszereket, sót, borsot, fokhagyma-granulátumot, vöröshagyma-granulátumot és a pirospaprikát keverjük össze a liszttel.
A húst forgassuk meg a fűszeres lisztben, majd forró, enyhén olajozott serpenyőben süssük oldalanként 4-6 percig.
Az elősütött húst helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, majd toljuk a sütőbe 10-15 percre.
Abba a serpenyőbe, amelyben a hús készült, tegyük bele a mézet, szójaszószt, finomra aprított fokhagymát, hagymát és a fehérborecetet. Alacsony hőfokon, gyakran kevergetve pároljuk 10-15 percig, amíg besűrűsödik a szósz.
A kész húst forgassuk meg a szószban, és tálaljuk a választott körettel.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu