Ne dobd ki a szikkadt kenyeret: isteni pizza lesz belőle pillanatok alatt
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Selymes, kávés vajkrémmel töltött macaron: gasztroajándéknak is szuper
Sűrű, zamatos sültkelbimbó-krémleves: tejszíntől selymes
Krémes sós karamell házilag: csupán 4 hozzávalóból készül
Isteni, tartalmas túrós rakott tészta: sok sajt pirul a tetején
Fenséges kelt tésztás sütemények: ezekre megéri rászánni az időt
A szikkadt kenyér nem menthetetlen, még pizza alapnak is szuper, már csak ezért se dobjuk ki.
Biztosan mindenkivel előfordult már, hogy túl sok kenyeret vásárolt, talán ez az az étel, amiből szinte mindig többet veszünk a kelleténél. Hiába tároljuk szakszerűen, bizony egy idő után veszít a frissességéből, megszikkad, megszárad. Lehet, hogy a pizzarajongók megköveznek érte, de jól megválasztott feltétekkel szuper kis "pizzafalatok" készülhetnek belőle. Finoman ízesített paradicsompüré, sajt, sonka kerülhet rá, vagy bármi, amit pizzára tennénk feltétként. Az sem hátrány, hogy nagyon gyorsan kész van, hisz a gyúrással, kelesztéssel sem kell bajlódni. Arra figyeljünk, hogy ha száraz a kenyér, első lépésként egy kevés tejjel mindenképp kenjük meg.
Pizza szikkadt kenyérből
Hozzávalók 4 adaghoz
- 6 szelet kenyér
- 40 milliliter tej
- 250 milliliter paradicsomszósz
- 100 gramm mozzarella
- 1 evőkanál olívaolaj
- 100 gramm sonka
- tetejére bazsalikom
Elkészítés:
Szeleteljük fel a kenyeret, és sorakoztassuk fel egy sütőpapírral bélelt tepsire. Mindegyik szeletet kenjük meg egy kevés tejjel. Ezután következik a paradicsomszósz, majd a sonka és a legvégén a sajt. Ahogy a hagyományos pizzánál, itt is ízlés szerinti feltétekkel gazdagíthatjuk.
Fotó: Getty Images