A kanadaiak sült krumplija semmihez sem fogható: sajt és barnamártás koronázza meg

kscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Aranybarnára sült krumpli, sajt és barnamártás, ez a hármas teszi naggyá a kanadaiak legendás sült krumpliját.

Nem éppen alakbarát recept, az első találkozás pedig szokatlan is lehet, pedig isteni finom ez a hármas. Kanadában egy áttombolt éjszaka után, ahol csúszik az alkohol, poutine-t szoktak enni.

A tartalmas sült krumplit magában érdemes fogyasztani, de sültek mellé is lehet kínálni. Kanadában úgy tartják, ez az étel másnaposságra tökéletes választás. Nem fogyókúrás étel, a legtöbb receptben hagyományos módon, bő olajban barnul a sült krumpli, pedig tepsiben, jóval kevesebb olajjal, vékony hasábokra vágva is el lehet készíteni.

Kanadai sült krumpli

ksct

Hozzávalók 2 személyre

  • 50 dekagramm krumpli
  • 4 evőkanál olaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 4 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 deciliter alaplé (hús vagy zöldség)
  • 1 evőkanál Worcestershire-szósz
  • 3 evőkanál kukoricakeményítő
  • 150 gramm sajt
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított burgonyát vágjuk fel vékony hasábokra, majd tegyük tálba és forgassuk egybe az olajjal és a fűszerekkel (só, bors). A krumplihasábokat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, 180 fokos előmelegített sütőben süssük addig, amíg aranybarna nem lesz (körülbelül 25-35 perc).

A vajat olvasszuk fel, keverjük el benne a lisztet, öntsük fel alaplével, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, a Worcestershire-szószt is keverjük hozzá. Forraljuk egybe az egészet, majd a kukoricakeményítővel sűrűsítsük be a mártást.

A sajtot daraboljuk fel közepes kockákra, szórjuk rá a krumplira, utána öntsük rá a forró szószt és keverjük egybe.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük