Pufi csokis keksz porcukorba forgatva: karácsonyi ajándékba is adhatod
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Rengeteg étcsokoládé, vaj és kakaó gazdagítja a pufikeksz tésztáját, így napok múlva sem lesz kemény vagy száraz.
A pufi csokis kekszek amellett, hogy isteni finomak, nagyon látványosak is, porcukorral borítva úgy néznek ki, mintha hóban hempergették volna meg őket. Karácsonyi sütinek is tökéletesek, akár még ajándékba is adhatod őket, ugyanis 1 hétig elállnak.
A keksz nagy előnye még, hogy a tésztáját előre is elkészítheted, 3 napig eláll a hűtőben. Viszont ha az utolsó pillanatban sütnéd, akkor is mindenképpen pihentetni kell pár órát, mivel ragacsos, nehezen formázható, úgyhogy ezt a lépést nem lehet kihagyni.
Kicsit olyan a keksz tésztája, mint a brownie-nak, a rengeteg csokinak és vajnak köszönhetően ragacsos és isteni finom.
Pufi csokis keksz
Hozzávalók 20 darabhoz
- 130 gramm liszt
- 50 gramm kakaópor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 nagy csipet só
- 120 gramm vaj
- 100 gramm cukor
- 100 gramm barna cukor
- 1 darab tojás
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 180 gramm étcsokoládé
- porcukor (forgatáshoz)
Elkészítés:
Az átszitált lisztet keverjük össze a kakaóporral, a szódabikarbónával és a sóval.
Egy tálban keverjük habosra a puha vajat a kétféle cukorral robotgép segítségével. Keverjük bele a tojást és a vaníliakivonatot is.
Adjuk a száraz hozzávalókat a nedvesekhez, addig keverjük, míg egynemű nem lesz a massza. A tészta sűrű és ragacsos lesz.
Az étcsokoládét vágjuk/törjük kis darabokra, majd forgassuk a tésztába. Fedjük le a tálat fóliával, majd tegyük a hűtőbe minimum 2 órára, de akár egy éjszakára is.
Vegyük ki a tésztát a hűtőből, hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki két tepsit sütőpapírral.
Formázzunk a tésztából diónyi golyókat, majd hempergessük meg őket a porcukorban. Tegyük őket a tepsire, hagyjunk köztük 5 centi helyet.
Süssük a kekszeket 11-12 percig.
Vegyük ki a tepsit, hagyjuk hűlni 5 percig a kekszeket.
Jól lezárt dobozban 1 hétig elállnak.
Fotó: Getty Images