Pufi, citromos keksz krémsajttal gyúrva: könnyed, gyümölcsös teasütemény

pufikeksz
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha szereted a citromos sütiket, ez a keksz is biztosan a kedvenced lesz, ráadásul nagyon egyszerűen készül.

Amennyire jól néz ki, annyira egyszerű elkészíteni ezt a pufi, citromos kekszet. Kívül ropogósra, belül puhára, levegősre sül, eteti magát, olyan finom, úgyhogy érdemes rögtön dupla adagot készíteni belőle.

A süti összeállítása nagyon egyszerű: össze kell gyúrni a hozzávalókat, majd pihentetni a tésztát, végül golyókat formázni belőle, porcukorba hempergetni és mehet a sütőbe. Ahogyan sül, kilapul és megrepedezik a külseje, de pont ettől lesz szép a keksz, a fehér porcukor nagyon jól fog mutatni rajta. 

Ha nem vagy annyira édesszájú, el is hagyhatod a porcukros hempergetést, ha pedig különlegesebb végeredményre vágysz, a cukrot kakaóval vagy fahéjjal is gazdagíthatod. Nem csak citrommal, naranccsal is működik ez a recept, érdemes kipróbálni.

Pufi, citromos keksz

pufikeksz2

Hozzávalók 25 darabhoz

  • 60 gramm vaj (puha)
  • 60 gramm krémsajt
  • 200 gramm cukor
  • 1 darab tojás
  • 2 darab biocitrom
  • 1 csipet
  • 280 gramm liszt
  • 2 teáskanál keményítő
  • 0.5 teáskanál szódabikarbóna
  • porcukor (hempergetéshez)
Recept idők

Elkészítés:

A vajat és a krémsajtot keverjük habosra robotgép segítségével. Adjuk hozzá a cukrot, keverjük alaposan össze. Keverjük bele a tojást is. Reszeljük bele mindkét citrom héját, illetve öntsünk hozzá 3 evőkanál citromlevet. 

Egy másik tálban keverjük össze az átszitált lisztet, a sót, a szódabikarbónát és a keményítőt. Forgassuk össze a száraz és a nedves hozzávalókat. Mikor összeáll a massza, fedjük le a tálat, tegyük a hűtőbe 30 percre.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Készítsünk a tésztából 2-3 centis golyókat, majd forgassuk meg őket porcukorban. Tegyük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, hagyjunk köztük egy kis helyet, majd 12-13 percig süssük a kekszeket.

Hagyjuk hűlni, mielőtt kínálnánk.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük