Fűszeres pumpkin spice latte: nagyon egyszerű elkészíteni mindenki kedvencét

4
Nyomtatás
pumpkinspicecover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Őszi illatok és ízek köszönnek vissza a sütőtökös lattéból, igazi szívmelengető, forró finomság.

Számtalan pumpkin spice latte recept kering az interneten, de egy mindben közös: az alapja egy fűszeres, édes sütőtökpüré, amit kávéval és tejjel hígítanak. Ez a recept annyiban különbözik ezektől, hogy külön el kell készíteni egy sütőtökszirupot, majd azzal ízesíteni a kávét.

A szirup univerzális felhasználású, nem csak lattéba, egy sima eszpresszóba, hosszúkávéba, zabkásába, palacsintára is önthetjük, így nemcsak a napindító italunkba, hanem a reggelinkbe is belecsempészhetjük az őszi ízeket. Ráadásul ez a juharszirupos, fahéjas, szegfűszeges őszi varázslat 2 hétig eláll a hűtőben, úgyhogy bármikor készíthetünk belőle egy szívmelengető italt. 

Pumpkin spice latte

pumpkinspice

Hozzávalók 1 pohárhoz

Sütőtöksziruphoz:

  • 80 gramm cukor (kókuszcukor)
  • 125 milliliter juharszirup
  • 80 gramm főtt vagy sült sütőtök pürésítve
  • 1 teáskanál fahéj
  • 0.5 teáskanál szerecsendió
  • 0.25 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 csipet tengeri só
  • 0.5 teáskanál vaníliakivonat

Lattéhoz:

  • 2 evőkanál eszpresszó
  • 250 milliliter tej
  • 3 teáskanál sütőtökszirup
  • tálaláshoz tejszínhab
Recept idők

Elkészítés:

Először is készítsük el a sütőtökszirupot. Ebből az adagból 3/4 bögrényi szirup jön ki, egy pohár lattéhoz pedig 3-4 teáskanálnyi kell, úgyhogy legalább 4 adag kávé készíthető a szirupból, hűtőben 2 hétig eláll.

A sziruphoz keverjük össze az összes alapanyagot egy kis lábasban, majd közepes lángon, 5-6 percig gyöngyözve főzzük, míg be nem sűrűsödik. Folyamatosan kevergessük. Ha kész és kihűlt, öntsük egy kis befőttesüvegbe, alaposan zárjuk le, tegyük a hűtőbe.

Főzzünk le egy erős eszpresszót. Öntsük a tejet egy kis lábosba, melegítsük fel, míg gyöngyözni nem kezd. Habosítsuk fel a tejet french press, vagy akár robotgép, vagy kézi habverő segítségével. 

Öntsük az eszpresszót egy nagyobb bögrébe, majd tegyük rá a felhabosított tejet. Adjuk hozzá a sütőtökszirupot, majd alaposan keverjük össze a hozzávalókat. Tejszínhabbal, fahéjjal megszórva tálaljuk. 

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon