Ragacsos, csípős csirkeszárny pirosra sütve: meccsnézéshez kötelező
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A csirkeszárny egyszerű alapanyag, épp ezért unalmasnak tűnhet, pedig nagyon sok lehetőséget rejt magában ez a méltatlanul mellőzött húsrész.
Nyáron is érdemes csirkeszárnyat sütni, csak be kell tolni a sütőbe fűszerekkel egybeforgatva, a többit a főzőalkalmatosság végzi, a hús mellé pedig könnyű, friss salátát vagy vékonyan felszelt zöldségeket, mártogatóst kínálhatsz.
A szárny viszonylag olcsó alapanyag, 500-700 forint közt mozog kilója, de rengetegféleképpen elkészítheted, érdemes merész fűszerekkel forgatni egybe. Amerikában a csípős, ragacsos sült szárny népszerű, amely után biztosan maszatos lesz az ember. Az alábbi szárny isteni, igazi meccsnézős kaja, készítsd el, hagyd, hogy az ízek elvarázsoljanak. Persze a szalvétáról se feledkezz meg, szükség lesz rá!
Ragacsos, csípős csirkeszárny
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kilogramm csirkeszárny
- kevés olaj
- só ízlés szerint
- 100 gramm vaj
- 4 evőkanál csípős szósz (chiliszósz)
- 2 evőkanál juharszirup
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A csirkeszárnyát tegyük keverőtálba és forgassuk egybe kevés olajjal, sóval, majd sütőbe tolva süssük 30 percig.
Egy lábasban olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a csípős szószt és a juharszirupot, alacsony lángon főzzük addig, amíg besűrűsödik, majd a máz felét öntsük a húsra. 10-15 percre toljuk vissza a sütőbe a húst, majd félidőnél fordítsuk meg, a maradék mázzal öntözzük meg.
Fotó: Getty Images