![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
A csirkeszárny filléres, de isteni alapanyag: 14 kedvenc receptünket szedtük egy csokorba
![csrcover](https://kep.index.hu/1/0/3723/37233/372331/37233111_2842473_1d6ce38c546c3c76c4301831e9030dc1_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A csirke legmegosztóbb része a szárny, csontos, kevés rajta a hús, ennek ellenére nagyon izgalmas és ízletes alapanyag.
Olcsóbban lehet hozzájutni, mint a csirkemellhez vagy -combhoz, de szerénysége ellenére sokoldalúan lehet felhasználni.
A csirkeszárnyról rögtön a legegyszerűbb megoldás jut az ember eszébe, hagyományosan, só, bors, fokhagyma fűszerezéssel pirosra sütni a sütőben. Bár úgy is isteni, a csirkeszárny ennél sokkal több lehetőséget rejt magában. Akár még aranyló húslevest is lehet belőle készíteni, a főtt csirkeszárnyat pedig érdemes picit átpirítani, úgy sokkal ízletesebb lesz.
Mutatjuk a kedvenc receptjeinket, ezeket érdemes kipróbálni, ha csirkeszárnyból főznél valami finomat.
Buffalo csirkeszárnyak tejfölös mártogatóssal
Amerikában imádják a pirosra sütött szárnyakat, amelyek akkor igazán kapósak, ha fűszeres, pikáns, olykor könnyfakasztóan csípős mázba forgatják őket sütés után. Az így készült szárnynak nagy hagyománya van az ígéret földjén, mellé friss zöldségeket és mártogatóst szoktak kínálni.
![bcsszct](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/3723/37232/372327/37232749_b0661944bb72c906b679ab733d513ebb_wm.jpg)
Csirkeszárny New Orleans-i módra
New Orleans a jazz őshazája, a városban mindig zajlik az élet, koncerteket, művészeti kiállításokat szerveznek, pubok ezrei sorakoznak az utcákon, ahol szórakozni és persze enni lehet. A város egyik kedvenc étele a ropogósra sült, fűszeres csirkeszárny. A hús egy teljes éjszakát pihen az aromás pácban, ettől nagyon különleges lesz az íze, de a sütési technikája sem mindennapi.
![ncsct](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/3723/37232/372327/37232763_b054e0d90dd0856a3ef0441f2af69295_wm.jpg)
Pikáns koreai csirkeszárnyak
Édes és tüzes zamat járja át a csirkeszárnyakat. A koreai szárny elkészítése sem szokványos, a húst először tepsiben kell megsütni addig, amíg kap egy kis színt, majd bő, forró olajban kell továbbsütni a szárnyakat, úgy sokkal jobb lesz a textúrájuk. Utána pedig jöhet az ízes mártás, amely körbeöleli a húst.
![30262097 cf8614be725696d40d213ec968e98a82 wm](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/3723/37232/372327/37232779_6de3058949a615e993e753c1ae1cb346_wm.jpg)
Fokhagymás-parmezános csirkeszárny
A fokhagymával fűszerezett szárny nem csak az ízével ejti rabul a kóstolókat. A hús bundája kellemesen ropogós egy titkos alapanyagnak köszönhetően, ez pedig a keményítő. A bundát a fűszerek és a keményítő mellett parmezán is gazdagítja, egyszerűen csodálatossá varázsolja a szárnyat.
![33140526 f53e95047ce41134e93c48ff96e014e6 wm](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/3723/37232/372327/37232783_3fc4a686bcad9ca291d5c374430450b5_wm.jpg)
Cigánylecsó
Szabolcsi lecsóként is ismert, mivel káposztával készül. A tartalmas fogásba a zöldségek mellé hús is kerül, ez általában a csirke egyes részeit jelenti. Bográcsozások alkalmával mellét, szárnyát és combját szoktak használni, de bátran elkészíthető egyfajta húsból is, csirkeszárnyból is tökéletes lesz a végeredmény. A szárnyát nem csak lecsóba lehet tenni, pörköltalapanyagnak is csodálatos.
![34850227 b0281e9517a462d107f49b488b6dc0ef wm](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/3723/37232/372328/37232815_546923207416cc7c71f4ec64005504cb_wm.jpg)
Rántott csirkeszárny
A sütőben sütés mellett a csirkeszárny másik legnépszerűbb elkészítési módja, ha ropogós panírban vagy valamilyen bundában készül. Ez akkor igazán finom, ha izgalmas fűszereket keversz bele, de az is jó megoldás, ha panírozás előtt fűszeres pácot kap a hús.
![rcsct](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/3723/37232/372329/37232957_bbf3ffb8cb4a5e286392984c0604c094_wm.jpg)
Szójaszószban sült csirkeszárnyak
A kínai konyhában a szójaszósz nagyon kedvelt alapanyag, szinte minden étel készítésénél használják. Utánozhatatlan zamatot ad a húsnak és ahhoz is hozzájárul, hogy szaftosabb legyen. A szójaszósz rengetegféle változatban kapható, érdemes őket kipróbálni, sütőben sütve is csodát művel a csirke szárnyával, wokban megforgatva pedig még különlegesebbé teszi a húst.
![csszct1](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/3723/37232/372326/37232691_57698d9cf0a5614ee45b8388681e9a95_wm.jpg)
Csirkeszárny-variációk
Bár sok minden készülhet szárnyból, tepsiben sütve szeretjük a legjobban. A ropogósra sült szárnyakat pedig rengetegféleképpen el lehet készíteni, mutatjuk a kedvenceinket:
- Joghurtos pácban pirult csirkeszárny
- Citromborsos csirkeszárnyak
- Currys csirkeszárnyak
- Sütőben sült csirkeszárnyak
- Ropogós BBQ csirkeszárnyak
- Mézes-paradicsomos csirkeszárnyak
Fotók: Getty Images, Botos Claudia/Sóbors