Így lesz tökéletes a rántott csirkemell sütőben sütve: kívül ropogós, belül pedig szaftos
Cikkek
Kiadós egytepsis fogás csirkecombbal: kevés munkával készül
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Ropogós
Egészséges forró csoki macaporral: a legfinomabb hangulatjavító
Répás-fokhagymás mártogatós: sütőben sült zöldség az alapja
Sütőtökös keksz csokidarabkákkal: puha és szaftos a tésztája
Paradicsomos, cukkinis rakott krumpli: hús nélkül is laktató
Frissen és aszalva is egészséges a szilva: az emésztésnek is jót tesz
Nem csak bő olajban lehet ízletes, ropogós bundájú rántott húst sütni, a titok nyitja a panírban rejlik.
Rántott hús jöhet télen, nyáron, tényleg mindenki szereti, bármilyen körettel kínálva mennyei, még szendvicset is lehet belőle készíteni, tényleg nincs vetélytársa. A rántott hús készítése nem nehéz dolog, sokak számára azonban kellemetlen feladat, kezdve a panírozással, majd a bő olajban történő sütéssel.
Léteznek azonban csalafinta megoldások, amelyeket érdemes kipróbálni. A rántott húst sütőbe tolva is el lehet készíteni, de vigyázni kell vele, mert könnyű kiszárítani. A titok a panírban rejlik: felejtsd el a hagyományos liszt, tojás, zsemlemorzsa hármast.
Négy alapanyagra van szükség a tökéletes bundához. A hússzeleteket először is majonézben kell megforgatni, hogy ne száradjanak ki. A panírozáshoz a hagyományos zsemlemorzsába keverj panko morzsát, amit előtte piríts meg sütőben, de egy kevés reszelt parmezán is mehet bele, ez plusz ízt ad a rántott húsnak. Természetesen zsiradékra is szükség lesz, a legjobb választás, ha olajsprayt használsz, egy fújás bőven elég a ropogós, aranybarna bundához.
Rántott csirkemell sütőben sütve
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dekagramm csirkemellfilé
- 2 bögre panko morzsa
- 2 bögre zsemlemorzsa
- 1 bögre majonéz
- 1 bögre parmezán
- kevés olaj
- só ízlés szerint
Elkészítés:
A csirkemellet szeleteljük fel és klopfoljuk ki, majd sózzuk le a szeleteket és tegyük a hűtőbe pihenni 1-2 órára.
A panko morzsát szórjuk tepsire, toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe 6-8 percre.
A kihűlt panko morzsát forgassuk egybe a zsemlemorzsával és a reszelt parmezánnal.
A panírozásnál a hússzeletet először a majonézbe forgassuk bele, utána a kevert morzsába, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire és fújjunk rá kevés olajat. A húst 180 fokosra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt süssük aranybarnára.
Fotó: Getty Images