Rántott csirkemell kicsit másképp: olvasztott vajba mártjuk a húst, csak utána jön a bunda
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Sok családban a rántott hús minden vasárnap jelen van az étkezőasztalon, sokan szeretjük, sosem unjuk meg, mégis néha jólesik egy kicsit változtatni a megszokott recepten.
Ha azt mondom, rántott hús, a klasszikus liszt, tojás, zsemlemorzsa panír jut eszünkbe, mind ismerjük a jól bevált receptet. Néha azonban nem árt kicsit különlegesebbé tenni a frissensültet, sokféleképpen tehetjük finomabbá. A legegyszerűbb megoldás, ha a zsemlemorzsát magvakkal fűszerezzük, esetleg reszelt sajttal, vagy választhatjuk az amerikaiak kedvenc eljárását, az írós pácot és a fűszeres lisztet, de olaszosan tepsiben, paradicsom passatával és sajttal megszórva is készülhet, és még bőven sorolhatnám az izgalmas variációkat.
Az igazán finom rántott húst érdemes olaj helyett zsírban sütni, de az olajhoz tehetünk egy kis adag vajat is, így sokkal ízletesebb, szaftosabb lesz a hús. Népszerű még az a megoldás is, mikor a tojáshoz kevernek egy kis olajat vagy tejet, sokkal finomabb lesz így készítve a panír. Van még egy rég elfeledett módszer, amelyben olvasztott vajjal kenik meg a húst, csak utána öltöztetik zsemlemorzsába és sütik aranybarnára forró olajban. A vajban megmártózott hús nagyon puhára fog sülni, szaftosabb és ízesebb lesz, érdemes kipróbálni - nem csak csirke, bármilyen fajta hús kaphat ilyen panírt, egészen más lesz az így készült frissensült.
Rántott csirkemell vajas bundában
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kilogramm csirkemell
- 15 dekagramm vaj
- 2 bögre zsemlemorzsa
- ízlés szerint só és bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemellfilét szeleteljük tetszőleges vastagságúra, klopfoljuk, a szeletek mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk. A húst olvasztott, de nem meleg vajban forgassuk meg, vagy alaposan kenjük meg, majd öltöztessük zsemlemorzsába.
Egy serpenyőben melegítsünk olajat, majd a hússzeleteket süssük oldalanként aranybarnára.
Fotó: Getty Images