Ha unod a hagyományos rántott csirkét: szezámmagos bundában sült csirkecsíkok

szmcscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A rántott hús sok családban nagy kedvenc, a hétvégi családi ebédek asztaláról nem hiányozhat, néha azonban unalmasnak tűnhet, ezért érdemes egy kicsit feldobni.

Amikor már unjuk a rántott húst, készítsük el olasz módra, sütőben sütve, de egyszerűbben is izgalmassá tehetjük a kedvelt hússzeleteket: érdemes a zsemlemorzsába fűszereket, parmezánt vagy magvakat keverni, például szezámmagot.

A szezámmagos rántott szeletnél van, aki jó sok szezámmagot tesz a panírba, míg más kevesebbet, bármennyit is használunk belőle, nagyon finom lesz tőle a bunda. Az így készített húst érdemes csíkokra vagy kisebb darabokra vágni, remekül illik majd könnyű saláták, krumplis vagy rizses köretek mellé, de még főzelékhez vagy szendvicsbe pakolva is nagyon finom lesz az így készített hús.

A panírhoz nehéz meghatározni előre a mennyiségeket, érdemes 1 bögrényi adagokkal kezdeni, majd mindig hozzáadni pluszban, ha szükség van rá.

Szezámmagos csirkecsíkok

szmcsct

Hozzávalók 6 személyre

  • 1 kilogramm csirkemellfilé
  • ízlés szerint só és bors
  • 2 bögre zsemlemorzsa
  • 2 bögre liszt
  • 4 darab tojás
  • ízlés szerint szezámmag
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellfilét vágjuk csíkokra, klopfoljuk ki, majd sózzuk és borsozzuk, 1-2 órára tegyük hűtőbe.

A panírhoz készítsük elő a lisztet, tojást és a zsemlemorzsát, utóbbiba keverjünk annyi szezámmagot, amennyit jónak látunk.

Forgassuk meg a csirkemellcsíkokat a lisztben, tojásban, zsemlemorzsában, majd bő, forró olajban süssük aranybarnára.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük