![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Így készül a tökéletes olasz rántott hús: a szeletek tepsiben sülnek
![olasz-rántott-húscover](https://kep.index.hu/1/0/3148/31482/314824/31482469_2417021_b692d91a7aac2645ef5f771239836722_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Parmezános csirkemellnek is szokták nevezni az olaszok rántott szeletét. A szép csirkemellfilék fokhagymás, fűszeres panírt kapnak, majd paradicsom passata és kétfajta sajt társaságában tepsiben sülnek tökéletesre.
Az olasz rántott hús bundájából hiányzik a liszt, csak tojásba és zsemlemorzsába öltöztetjük a csirkemellfiléket. A fűszereket a tojásba keverjük bele, majd a kész aranybarna szeleteket paradicsomszószon, mozzarella és parmezán társaságában sütjük készre. A rántott szeleteket elő kell sütni olajban, de ügyeljünk arra, hogy kevés olajban készüljön a hús, a felesleget konyhai papírtörlő segítségével itassuk le róla.
A laktató, fűszeres-parmezános bundájú csirkemellet az olaszok tészta vagy saláta mellé fogyasztják, de magában falatozva is isteni az ízekben gazdag, szaftos hússzelet. Ha legközelebb rántott húst sütnétek, érdemes kipróbálni az olasz verziót, a család imádni fogja.
Olasz rántott hús
![olasz-rántott-húsct](https://kep.index.hu/1/0/3148/31482/314825/31482527_1b577515cf1f7d81c3d4948318ab1215_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 8 szelet csirkemell
- 4 darab tojás
- 2 bögre zsemlemorzsa
- 2 csipet szegfűszeg
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 marék petrezselyem
- 10 dekagramm parmezán
- 8 szelet mozzarella
- só és bors ízlés szerint
- olaj
- 700 gramm paradicsom passata
Elkészítés:
Készítsük elő a panírnak valót: egy tálba üssük bele a tojásokat, tegyük bele a szegfűszeget, a petrezselymet, a zúzott fokhagymát, egy marék parmezánt, majd keverjük össze.
A csirkemellszeleteket először mártsuk a tojásba, mindkét oldalukat alaposan vonja be, majd a zsemlemorzsába.
A bepanírozott húst forró olajban süssük szép aranybarnára, az elkészült szeleteket szedjük konyhai papírtörlőre, hogy a felesleges olajat lecsöpögtessük róla.
Vegyünk elő egy jénait, szedjünk a paradicsom passatából 4-5 merőkanállal az edény/tepsi aljára, majd pakoljuk rá a rántott szeleteket sorjában, de úgy, hogy közéjük mozzarella és a maradék parmezán kerüljön. Végül szedjünk a hússzeletek tetejére 2-3 merőkanál paradicsom passatát, majd 180 fokos sütőben, 10-15 perc alatt süssük készre őket.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!