Így készül a tökéletes olasz rántott hús: a szeletek tepsiben sülnek

olasz-rántott-húscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Parmezános csirkemellnek is szokták nevezni az olaszok rántott szeletét. A szép csirkemellfilék fokhagymás, fűszeres panírt kapnak, majd paradicsom passata és kétfajta sajt társaságában tepsiben sülnek tökéletesre.

Az olasz rántott hús bundájából hiányzik a liszt, csak tojásba és zsemlemorzsába öltöztetjük a csirkemellfiléket. A fűszereket a tojásba keverjük bele, majd a kész aranybarna szeleteket paradicsomszószon, mozzarella és parmezán társaságában sütjük készre. A rántott szeleteket elő kell sütni olajban, de ügyeljünk arra, hogy kevés olajban készüljön a hús, a felesleget konyhai papírtörlő segítségével itassuk le róla.

A laktató, fűszeres-parmezános bundájú csirkemellet az olaszok tészta vagy saláta mellé fogyasztják, de magában falatozva is isteni az ízekben gazdag, szaftos hússzelet. Ha legközelebb rántott húst sütnétek, érdemes kipróbálni az olasz verziót, a család imádni fogja.

Olasz rántott hús

olasz-rántott-húsct

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 szelet csirkemell
  • 4 darab tojás
  • 2 bögre zsemlemorzsa
  • 2 csipet szegfűszeg
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 marék petrezselyem
  • 10 dekagramm parmezán
  • 8 szelet mozzarella
  • só és bors ízlés szerint
  • olaj
  • 700 gramm paradicsom passata
Recept idők

Elkészítés:

Készítsük elő a panírnak valót: egy tálba üssük bele a tojásokat, tegyük bele a szegfűszeget, a petrezselymet, a zúzott fokhagymát, egy marék parmezánt, majd keverjük össze.

A csirkemellszeleteket először mártsuk a tojásba, mindkét oldalukat alaposan vonja be, majd a zsemlemorzsába.

A bepanírozott húst forró olajban süssük szép aranybarnára, az elkészült szeleteket szedjük konyhai papírtörlőre, hogy a felesleges olajat lecsöpögtessük róla.

Vegyünk elő egy jénait, szedjünk a paradicsom passatából 4-5 merőkanállal az edény/tepsi aljára, majd pakoljuk rá a rántott szeleteket sorjában, de úgy, hogy közéjük mozzarella és a maradék parmezán kerüljön. Végül szedjünk a hússzeletek tetejére 2-3 merőkanál paradicsom passatát, majd 180 fokos sütőben, 10-15 perc alatt süssük készre őket.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük