Kívül ropogós, belül puha rántott mozzarellarudak – Pankomorzsában sütve még finomabb
A rántott sajt isteni fogás, de érdemes kicsit kevésbé zsíros fajtából is elkészíteni, és még ropogósabb morzsába forgatni.
A carrozza, ez az olasz étel lényegében egy rántott szendvics, és igen, első olvasásra nagyon furcsán hangzik, pedig valójában isteni finom. Két kenyérszelet közé vastag mozzarellaszeleteket pakolnak, majd az így kapott szendvicset sütik ki aranybarna panírban: így egyszerre lesz krémes az olvadt sajttól és roppanós a morzsától.
Ez a fogás az olasz konyhában igazi kényelmi ételnek számít, nagyon gyorsan össze lehet dobni, és hihetetlenül laktató. Hogy minél finomabb legyen, jó minőségű kenyérrel dolgozz, mozzarellából pedig a buffalo a legjobb választás. A morzsa sem mindegy, hogy milyen, az igazán roppanós végeredmény érdekében pankót használj.
Vágjuk le a kenyérszeletek héját. A mozzarellát vágjuk vastagabb szeletekre.
Helyezzünk magunk elé egy szelet kenyeret, tegyünk rá 2 szelet mozzarellát. A tetejét zárjuk egy másik szelet kenyérrel. Járjunk el így a többivel is.
A lisztet szórjuk egy tányérra. A tojást és a tejet keverjük össze egy mélyebb tálban, sózzuk, borsozzuk. A pankomorzsát szórjuk egy harmadik tányérra.
A mozzarellával töltött kenyereket forgassuk a lisztbe, a tojásba, majd a morzsába. Utóbbit jól nyomkodjuk rá, hogy a sajt ne tudjon kifolyni.
Melegítsünk bő olajat egy mélyebb serpenyőben, míg 180 fokos nem lesz.
Tegyünk bele egy szendvicset, majd oldalanként 2 percig süssük, míg aranybarna nem lesz.
Tegyük papírtörlővel bélelt tányérra, majd kínálhatjuk is.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu