Kívül ropogós, belül puha rántott mozzarellarudak – Pankomorzsában sütve még finomabb

rántott mozzarella cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A rántott sajt isteni fogás, de érdemes kicsit kevésbé zsíros fajtából is elkészíteni, és még ropogósabb morzsába forgatni.

A rántott sajtban az a legjobb, hogy a ropogós külső olvadt, nyúlós sajtot rejt, képtelenség belőle keveset enni. Van, aki akkora rajongója, hogy heti rendszerességgel biztosan a tányérjára teszi. A hagyományos rántott sajt jó zsíros trappistából készül, ha így panírozod be, nem fog kifolyni a bundából. A trappista mellé tartármártás dukál, míg a rántott camembert-hez áfonyalekvárt kínálj. 

Ha nem szeretnéd ennyire zsíros sajtból készíteni, akkor válassz mozzarellát, azon belül pizzamozzarellát, amely keményebb és jobban szeletelhető, mint a sós lében kapható hagyományos fajta. Rudakat érdemes belőle szeletelni, mert így akár partifalatként is eheted, főleg akkor, ha készítesz hozzá egy finom mártogatóst is. A bundába ízlésed szerint zöldfűszert vagy reszelt parmezánt is keverhetsz. 

Rántott mozzarellarudak

rántott mozzarella recept ok

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 400 gramm pizzamozzarella
  • 100 gramm liszt
  • 2 darab tojás (M-es)
  • 50 milliliter tej
  • 100 gramm zsemlemorzsa
  • opcionális parmezán vagy zöldfűszer
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • a sütéshez olaj
Recept idők

Elkészítés:

A zsemlemorzsát sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint tegyünk bele zöldfűszert vagy parmezánt. A hagyományos morzsa helyett használhatunk pankót, amelytől még ropogósabb lesz a végeredmény. A tojást verjük fel a tejjel.

A sajtot vágjuk nagyjából ujjnyi rudakra, majd panírozzuk be a szokásos módon.

Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, majd süssük 2-3 percig a sajtrudakat, amíg a panír aranybarna nem lesz. Tegyük papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felszívja róluk. Forrón, azonnal tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük