![Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben](https://kep.index.hu/1/0/3377/33771/337712/33771255_2586517_cb65505f9c99d02bd5949e1474861baf_wm.jpg)
Kívül ropogós, belül puha rántott mozzarellarudak – Pankomorzsában sütve még finomabb
![rántott mozzarella cover](https://kep.index.hu/1/0/4077/40776/407769/40776993_3111609_dce08e3b72160b417c1ff8283d43a557_wm.jpg)
Cikkek
![Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben](https://kep.index.hu/1/0/3377/33771/337712/33771255_2586517_cb65505f9c99d02bd5949e1474861baf_wm.jpg)
![Isteni, pillekönnyű túrófánk: kelesztés nélkül készül](https://kep.index.hu/1/0/5963/59631/596318/59631837_4409375_c86cd2eca04d0f5553398031dbaca50a_wm.jpg)
Isteni, pillekönnyű túrófánk: kelesztés nélkül készül
![Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom](https://kep.index.hu/1/0/5992/59928/599288/59928825_4432145_9b588b07d82ee6ebcf22ffbe00710f82_wm.jpg)
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Ropogós
![Ennyi mindenre képes a gyömbér: az immunerősítés csak a jéghegy csúcsa](https://kep.index.hu/1/0/6000/60006/600065/60006531_4437979_1b28bbc0d49ee3b6a66490f1735fa47f_wm.jpg)
Ennyi mindenre képes a gyömbér: az immunerősítés csak a jéghegy csúcsa
![Magyaros bableves sertéshússal: olyan sűrű, hogy megáll benne a kanál](https://kep.index.hu/1/0/5976/59769/597691/59769131_4419639_67cf495e203f30613d991f23694d3c9b_wm.jpg)
Magyaros bableves sertéshússal: olyan sűrű, hogy megáll benne a kanál
![A legkrémesebb gombás rizottó mentesen: tartalmas, bekuckózós egytálétel](https://kep.index.hu/1/0/5964/59649/596494/59649415_4410681_1d3519360189f3d312f99a4b9a08a253_wm.jpg)
A legkrémesebb gombás rizottó mentesen: tartalmas, bekuckózós egytálétel
![Puha mákos kuglóf citrusokkal: könnyű, kevert tésztás sütit mutatunk](https://kep.index.hu/1/0/6002/60021/600212/60021297_4439023_a692c4a36fb42a1736f789cb6fbf13ce_wm.jpg)
Puha mákos kuglóf citrusokkal: könnyű, kevert tésztás sütit mutatunk
![Felismered a híres tésztaételeket egy képről? Teszteld a tudásod!](https://kep.index.hu/1/0/6000/60007/600072/60007275_4438021_736db6d9db19265a12e20d231903d6db_wm.jpg)
Felismered a híres tésztaételeket egy képről? Teszteld a tudásod!
A rántott sajt isteni fogás, de érdemes kicsit kevésbé zsíros fajtából is elkészíteni, és még ropogósabb morzsába forgatni.
A rántott sajtban az a legjobb, hogy a ropogós külső olvadt, nyúlós sajtot rejt, képtelenség belőle keveset enni. Van, aki akkora rajongója, hogy heti rendszerességgel biztosan a tányérjára teszi. A hagyományos rántott sajt jó zsíros trappistából készül, ha így panírozod be, nem fog kifolyni a bundából. A trappista mellé tartármártás dukál, míg a rántott camembert-hez áfonyalekvárt kínálj.
Ha nem szeretnéd ennyire zsíros sajtból készíteni, akkor válassz mozzarellát, azon belül pizzamozzarellát, amely keményebb és jobban szeletelhető, mint a sós lében kapható hagyományos fajta. Rudakat érdemes belőle szeletelni, mert így akár partifalatként is eheted, főleg akkor, ha készítesz hozzá egy finom mártogatóst is. A bundába ízlésed szerint zöldfűszert vagy reszelt parmezánt is keverhetsz.
Rántott mozzarellarudak
![rántott mozzarella recept ok](https://kep.index.hu/1/0/4077/40777/407770/40777013_0a7dc7388a645f6017544e11cc8f3f9e_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 400 gramm pizzamozzarella
- 100 gramm liszt
- 2 darab tojás (M-es)
- 50 milliliter tej
- 100 gramm zsemlemorzsa
- opcionális parmezán vagy zöldfűszer
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- a sütéshez olaj
Elkészítés:
A zsemlemorzsát sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint tegyünk bele zöldfűszert vagy parmezánt. A hagyományos morzsa helyett használhatunk pankót, amelytől még ropogósabb lesz a végeredmény. A tojást verjük fel a tejjel.
A sajtot vágjuk nagyjából ujjnyi rudakra, majd panírozzuk be a szokásos módon.
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, majd süssük 2-3 percig a sajtrudakat, amíg a panír aranybarna nem lesz. Tegyük papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felszívja róluk. Forrón, azonnal tálaljuk.
Fotó: Getty Images