
Rántott zöld paradicsom: mártogatóssal kínálva imádni fogod

Cikkek


30 perces, ropogósra sült cukkinipalacsinta: feta sajt is kerül bele

A 10 legfinomabb spárgás recept: változatosan használhatod fel a tavaszi zöldséget
Ropogós

Mutatós, málnás morzsasüti: zabpehelytől roppanós a tészta

Házi párizsi adalékanyagok nélkül: ebbe tudod, mi kerül

Csodaszép epres pohárdesszert: pofonegyszerűen készül

Quinoás pogácsa spenóttal és babbal: vegán burgerbe kötelező

Joghurtos, currys csirkemell rizzsel: egzotikus ízek egyszerűen
Zöld helyett piros paradicsommal is kipróbálható, arra azonban ügyelni kell, hogy ne legyen túlérett a zöldség.
Mint tudjuk, rántva minden finomabb. A húsnak és a zöldségféléknek egyaránt jól áll a ropogós bunda. Ma már tényleg szinte mindent bepaníroznak az emberek, még a palacsintát is, a rengeteg variáció mellett mégis lehet újat mutatni.
A rántott paradicsomnak nagy hagyománya van az ígéret földjén. Az USA-ban megőrülnek érte, sokféle ízesítésű bundába öltöztetik. Vannak egész merész, csípős változatok, de kicsit lágyabb, kevésbé karakteres verziók is. A finomságot olykor szalonna kisült zsírján sütik meg, úgy még finomabb lesz. A rántott paradicsom nyári estéken kifejezetten jól fog esni mártogatóssal kínálva, de ha igazi amerikai stílusban szeretnéd kipróbálni, akkor pakold az aranybarna érméket szendvicsbe, tegyél melléjük sült bacont, friss salátát és valamilyen öntetet.
Miért zöld paradicsom?
Először is nem árt tudni, hogy kétféle zöld paradicsom ismert. A nemesítése nyomán is zöld színe lehet a paradicsomnak, ezt éretten, lédúsan fogyasztják, de ha a sima paradicsom marad éretlen, akkor is zöld. Utóbbit sokáig kidobták, nem volt helye a konyhában, mára már rájöttek az emberek, savanyítva kiváló, lehet belőle lekvár, salsa, de rántva is ki lehet próbálni.
Rántott zöld paradicsom

Hozzávalók 4 személyre
- 4 darab zöld paradicsom
- 2 darab tojás
- 1 bögre tej
- 2 bögre finomliszt
- 2 bögre zsemlemorzsa
- 1 teáskanál kukoricakeményítő
- só és bors ízlés szerint
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A megmosott paradicsomot vágjuk ujjnyi vastag szeletekre.
A panírozáshoz készítsük elő az alapanyagokat: egy tányérba öntsük bele a lisztet, egy másikban verjük fel a tojást, majd keverjük hozzá a tejet. Végül vegyünk elő egy harmadik tányért, abba mehet a zsemlemorzsa, amelybe keverjük bele a sót, borsot és a kukoricakeményítőt.
A paradicsomot panírozzuk be a szokásos módon (liszt, tojásos tej, zsemlemorzsa), majd bő olajban süssük aranybarnára.
Fotó: Getty Images