
Isteni répás energiagolyó roppanós dióval: sütés nélkül készül a finom édesség

Cikkek


Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a nyár kedvence

Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld
Ropogós

Leveskocka házilag: csak zöldség, semmi adalékanyag

Mennyei, nyári fügefagylalt: gép nélkül készül

Gyrostál friss zöldségekkel és házi tzatzikivel: csirkéből gyorsan kész

7 nap, 7 smoothie: frissítő, egészséges és tápláló italok minden napra

Könnyű, nyári mártogatós kovászos uborkából: zöldségek és chips mellé
Ha nincs időd sütit süti az ünnepi nagy hajrában, készítsd el ezt az energiagolyót, kicsik és nagyok is imádni fogják.
Ha valami finom és gyorsan elkészíthető édességet tennél a húsvéti asztalra, próbáld ki ezt az energiagolyót, ízében a répatortát idézi, de sokkal egészségesebb és hozzáadott cukortól mentes formában.
Az édes répa mellé dió, datolya és kókusz kerül, a száraz alapanyag nagy részét pedig a rostban gazdag zabpehely teszi ki. Az édes ízekről a már előbb említett datolya gondoskodik, de ha szeretnéd, egy kevés mézzel is ízesítheted. A diót mandulára vagy kesura cserélheted, de akár mazsolát vagy kandírozott narancshéjat is keverhetsz a masszába.
Hogy igazán mutatós legyen, érdemes kókuszreszelékbe hempergetni, a húsvéti asztal sztárja lesz ez az édesség.
Répás energiagolyó

Hozzávalók 24 darabhoz
- 1 nagyobb darab répa
- 120 gramm dió
- 90 gramm datolya (magozott súlya)
- 140 gramm zabpehely
- 50 gramm kókuszreszelék (+ a forgatáshoz)
- 1 tk fahéj
- 1 csipet só
Elkészítés:
Mielőtt nekiállnánk a golyó elkészítésének, a datolyát áztassuk meleg vízbe 15 percre, hogy puha legyen.
A répát pucoljuk meg, reszeljük le, majd tegyük aprítógépbe, daráljuk, míg egészen apró, szinte pépes nem lesz. Adjuk hozzá a répához a kimagozott datolyát és 70 gramm diót, daráljuk tovább.
Adjuk hozzá a zabpelyhet, kókuszreszeléket, fahéjat és a sót, dolgoztassuk tovább a gépet, míg össze nem áll egy gombóccá a massza. Ha túl ragacsos, adjunk hozzá még egy kevés kókuszt, ha túl száraz, 1-2 evőkanál vizet.
A maradék 50 gramm diót vágjuk durvára, gyúrjuk bele a masszába.
Készítsünk 1 evőkanálnyi golyókat a masszából, majd forgassuk meg őket kókuszreszelékben.
Fotó: Getty Images