Omlós pite ricottás krémmel töltve – A nyáron eltett lekvárnak szuper helye lesz benne
Cikkek
Cékla minden mennyiségben: a 6 legjobb receptet mutatjuk
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Gluténmentes karácsonyi fahéjas csillag: mennyei édesség a sütisdobozba
Fűszeres, vaníliás chai latte: felmelegíti a testet és a lelket
Így készül a házi gesztenyepüré: krémes desszertet mutatunk
Aszalt paradicsommal töltött ünnepi csirkemell: mutatós és nagyon finom
7 csokis finomság, ami gasztroajándéknak is tökéletes: bonbon, likőr és társaik
A pitében az a jó, hogy édes vagy sós töltelékkel is isteni, ráadásul nincs sok munka vele.
A kamrában sorakozó lekvárokat rengeteg süteményhez lehet felhasználni, akár magukban, akár valamilyen töltelékbe belekeverve.
A gyümölcsös ízek nagyon jól harmonizálnak a semlegesebb tejtermékekkel, például a ricottával, együtt pedig krémes és lágy tölteléket eredményeznek. Az omlós pitetésztával együtt pedig tökéletes lesz a harmónia.
Ricottás krémmel töltött pite
Hozzávalók 6 adaghoz
Tészta
- 140 gramm liszt
- 3 evőkanál cukor
- 0.5 kávéskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 4 evőkanál vaj (jéghideg)
- 1 darab tojás
Töltelék
- 450 gramm ricotta
- 5 evőkanál cukor
- 4 evőkanál tojás
- 4 evőkanál eperlekvár
Elkészítés:
Tészta:
A tojást verjük fel egy kicsit. A lisztbe keverjük bele a sütőport, a cukrot, a sót és a tojást, majd morzsoljuk bele a jéghideg vajat úgy, hogy ne vegye át a kezünk melegét. Gyors mozdulatokkal gyúrjuk egynemű tésztává, csomagoljuk folpackba, majd tegyük hűtőbe legalább fél órára.
Töltelék:
Egy tálban alacsony fokozaton habosítsuk fel a ricottát, majd óvatosan keverjük bele a cukrot, folytassuk a keverést. A tojásokat fokozatosan adjuk hozzá, várjuk meg, míg mindegyik elkeveredik. A végén forgassuk bele az eperlekvárt.
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
Egy 22 centiméter átmérőjű piteformát vajazzunk ki, egyengessük bele a pitetésztát. Öntsük rá a ricottás keveréket.
Süssük 40 percig. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük hűtőbe fogyasztásig.
Fotó: Getty Images