Pillanatok alatt elkészülnek a ropogós hagymakarikák: szilveszterre tökéletes
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A Cayenne-borstól kellemesen pikáns hagymakarikáknak nehéz lesz ellenállni, de nem is kell, szilveszterkor picit elengedheted magadat.
Nem titok, kedvelem az amerikai konyhát, szeretem a ropogós frissensülteket, különösen a hagymát. Laza estéken mindig szuper választás ilyen menüvel előállni, nem kell vele sokat bajlódni, szinte pillanatok alatt elkészülnek az aranybarna karikák, amit magában is el lehet ropogtatni, de mártogatós is passzol hozzá.
Többféleképpen is elkészíthető a finomság. Tulajdonképpen bármilyen hagyma panírba öltöztethető, hogy aztán bő olajban készre süljön, szerintem a legjobb választás erre a célra a nagyobb méretű salátahagyma, de bátran dolgozhatsz vörös- vagy lila hagymával is. A bundára több variáció is létezik, kedvelt a fűszeres, palacsintatésztaszerű massza, ebbe sokszor sört is öntenek. A most következő receptben fűszerek és pankomorzsa gondoskodnak a tökéletesen ropogós állagról.
Ropogós hagymakarikák
Hozzávalók 4 személyre
- 2 darab salátahagyma vagy vöröshagyma
- 2 bögre finomliszt
- 1 bögre kukoricaliszt
- 1 bögre pankomorzsa
- 1 teáskanál bors
- 1 teáskanál cayenne-bors
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál sütőpor
- csipet só
- hideg víz
Elkészítés:
A hagymákat pucoljuk meg és vágjunk belőlük vastagabb szeleteket, majd szedjük szét őket karikákra, hogy a bundázásnál erre már ne legyen gondunk.
Fogjunk egy tálat, tegyünk bele minden száraz hozzávalót, majd alapos keverés után adagoljuk folyamatosan a hideg vizet a masszához, miközben keverjük csomómentesre. Csak annyi vizet öntsünk hozzá, hogy a palacsintatésztától picit sűrűbb állagot érjünk el.
Forró, bő olajban mindkét oldalát süssük aranybarnára a hagymakarikáknak.
Fotó: Getty Images