Sütőtökös gnocchi kelkáposztával gazdagítva: nem is gondolnád, mennyire finom
A kelkáposztával gazdagított sütőtökös gnocchi valódi vitaminbomba a hűvös napokon.
A kelkáposztát számos variációban elkészítheted: lehet belőle sütőben sült köret, főzelék, de rakott ételként is mesés. Azt talán kevesen tudják, hogy chips is készíthető belőle, és mivel a leveleknek önmagában nincsen sok ízük, szinte bármilyen fűszerezést alkalmazhatsz.
A feldaraboláskor vigyázz arra, hogy a fehér, szálasabb részeket vagdosd ki a levelekből, mivel azok sütés után is rágósak maradnak, és rontani fogják az élményt.
A sült ínyencséget önmagában is fogyaszthatod, de mártogatósok mellé is remek választás.
Mossuk meg a leveleket, és egy konyharuhával töröljük teljesen szárazra. Vágjuk tenyérnyinél kisebb darabokra, helyezzük őket egy tálba, öntsük rájuk az olívaolajat, szórjuk rájuk a sót, a borsot, a fokhagyma-granulátumot és a sörélesztőpelyhet. Forgassuk össze őket, hogy a levelekre jól ráragadjanak a fűszerek.
Béleljünk ki egy nagyobb tepsit sütőpapírral, és helyezzük rá egy rétegben a kelkáposztaleveleket.
130 fokra előmelegített sütőben süssük őket 8-10 percig, amíg roppanósak lesznek, azonban folyamatosan ellenőrizzük őket, mert hamar meg tudnak égni.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu