Vajpuha csirkecomb rozmaringgal sütve - Friss zöldfűszerrel lesz az igazi
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Mindenképpen friss zöldfűszerrel készítsd a csirkecombot, annak sokkal jobban érvényesül az aromája.
Sokszor elég egyfajta fűszer a sült hús mellé ahhoz, hogy tökéletes fogást tegyél az asztalra. A rozmaring a mediterrán konyha egyik legnépszerűbb fűszere, amely jellegzetes aromájával a húsok legjobb ízesítője.
Ehhez a recepthez érdemes csirkecombot sütni, mert az eleve zsírosabb, szaftosabb. A bőrét is nyugodtan hagyd rajta, szép ropogósra fog sülni és gondoskodik arról is, hogy az alatta található hús is puha maradjon. A fűszereket ne csak a bőrre, hanem alá is dörzsöld be, így a hús is átveszi az ízüket. Ha mégis mellet sütsz, akkor erre figyelj, hogy a zöldfűszerekkel sült csirke ne száradjon ki és ne felejtsd el a húst forgatni és locsolgatni.
Rozmaringgal sült csirkecomb
Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 darab csirkecomb (felső)
- 0.5 evőkanál olívaolaj
- 1.5 evőkanál rozmaring (friss)
- 1 teáskanál citromhéj
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál bors
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
Egy tálban keverjük össze az olajat, a rozmaringot, a citrom héját, a sót és a borsot. Dörzsöljük bele alaposan a csirkecombokba, majd tegyük a húsokat egy sütőpapírral letakart tepsire.
Süssük a combokat 35-40 percig, amíg szépen meg nem pirulnak és a belsejük puhára nem sül.
Fotó: Getty Images