Rumos meggybefőtt házilag: süteményekbe, de húsok mellé is isteni

Nyomtatás
rmcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A gyümölcsöt alkohollal kell felönteni, így kerül a kamra polcára, ha pedig felbontottad, mehet pitébe, rétesbe vagy kevert tésztába.

A befőtt sokoldalúan felhasználható finomság, magában is jólesik falatozni, a legtöbbször azonban sütemények készítésénél kerül elő. Remekül illik különböző kevert tésztákba, krémekbe, de díszítésnél is hasznát lehet venni. A gyümölcsbefőtt azonban nem csak édességekbe kerülhet, kínálhatod sültek mellé is.

Bizony, a meggybefőtt nagyon jó párost alkot sültekkel, szervírozd bátran pirosra sült kacsa vagy csirke, akár pörkölt mellé. Különböző fűszereket is érdemes az üvegbe tenni, azt azonban vedd figyelembe, hogy süteménybe vagy hús mellé szánnád a későbbiekben. A meggyhez remekül passzol a vanília, menta, rozmaring, narancshéj, szegfűszeg, fahéj, kardamom, balzsamecet vagy a rózsabors. Az alábbi receptbe vanília kerül, de a felsorolt fűszerek közül mást is választhatsz helyette.

Rumos meggybefőtt

rmct

Hozzávalók 2 darabhoz

  • 35 dekagramm meggy
  • 1 darab vaníliarúd
  • 4 deciliter rum (sötét)
Recept idők

Elkészítés:

A megmosott, kimagozott meggyet tegyük sterilizált üvegekbe (a receptben írt mennyiség 2 darab 3 deciliteres üveg megtöltésére elegendő).

A vaníliarudat hosszában vágjuk félbe, majd a félbevágott rudakat is felezzük meg, utána osszuk el őket a meggyel töltött üvegek között.  

A rumot öntsük az üvegekbe, mindegyikbe annyit, amennyi ellepi a gyümölcsöt.

A megtöltött üvegeket zárjuk le, majd tegyük a kamrába a befőttet és 6 hetet várjunk a felbontásával.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon