Sajtos, sonkás bundáskenyér maradék péksütiből: így még laktatóbb
A bundáskenyér és a sonkás-sajtos melegszendvics ötvözetéből készül ez a garantáltan kiadós reggeli.
Ha szereted a klasszikus bundás kenyeret, ezt a változatot is imádni fogod, parmezán sajt borítja a külsejét, olaj helyett pedig vajon sül. Bár én a hagyományos bundást mindig tejföllel eszem, ehhez a sajtos verzióhoz akár a paradicsomszósz vagy a bazsalikomos pesto is jól illik, ha csavarnál egyet a megszokott ízeken.
Hogy picit frissebb legyen az összhatás, snidling is kerül a tojásos alapba, de akár apróra vágott bazsalikomot is keverhetsz bele.
A bundás kenyér tökéletes választás, ha kevés időd és energiád van reggelit vagy vacsorát készíteni, nagyon laktató, pillanatok alatt kész, és könnyű összedobni.
A tojást, a tejet és az apróra vágott snidlinget keverjük össze alaposan egy tálban, sózzuk, borsozzuk.
Forrósítsunk fel egy serpenyőt, adjunk hozzá 1-2 evőkanál vajat.
A kenyérszeleteket mártsuk a tojásos keverékbe, forgassuk bele, hogy minden oldalukat bevonja.
Tegyük őket egy tányérra – még ne a serpenyőbe –, majd szórjunk a tetejükre parmezán sajtot. A sajttal megszórt felükkel lefelé tegyük őket a serpenyőbe. A tetejüket is szórjuk meg parmezánnal, majd amikor az aljuk már megsült és aranybarna, fordítsuk meg őket. A másik felüket is süssük aranybarnára.
A kész kenyereket szedjük papírtörlővel bélelt tányérra, majd rögtön, melegen kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu