
Aranybarna krumpligolyó sajttal töltve: eteti magát, olyan finom

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Krémes, sajtos mexikói kukoricasaláta: izgalmas köret húsok mellé

Mennyei habos piskóta csokimázzal: tejfölmousse borítja a puha tésztát

Extrán ropogós rántott halrudacskák: ebben nincs adalékanyag

Így távolítsd el a vízfoltokat a faasztalokról: 5 bevált tippet mutatunk

A legkrémesebb ramen mogyoróvajjal: egy hétköznap estébe is belefér
Főtt krumpliból készül az egyik legfinomabb köret, a burgonyapüré, a kihűlt masszából azonban más finomság is gyártható.
A krokettet senkinek sem kell bemutatni: kihűlt tört krumpli fűszerezve, henger vagy golyó alakúra fomázva, aranybarnára sütve. Persze krokett sok mindenből készülhet, a krumplis verzió azonban rengeteg lehetőséget rejt magában, izgalmas variációkban szervírozhatod.
Néhanapján, ha krokettet készítek, a masszát kicsit intenzívebben fűszerezem, olykor kakukkfű is kerül bele, illetve sajtot szoktam belerejteni - a töltött krumplilabda végül panírt kap és aranybarnára sütöm. A múltkor azonban egyszerűsítettem a receptet, reszelt sajtot kevertem a lágy masszába, utána formáztam és csak zsemlemorzsában forgattam meg. A sajt nagyon jól érvényesül az így készült krokettben, így még jobban is ízlett nekem. Kínálj hozzá mártogatóst, de teheted saláta vagy főzelék mellé is.
Sajtos krumpligolyó

Hozzávalók 20 darabhoz
- 40 dekagramm krumpli
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál tejföl
- 20 dekagramm sajt
- só és bors ízlés szerint
- 1 késhegynyi szerecsendió
- 1 darab tojás
- liszt szükség szerint
- 50 gramm zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A megtisztított krumplit vágjuk közepes kockákra, bő, sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le.
A krumplit törjük össze a vajjal, tejföllel, sóval, borssal, szerecsendióval, reszelt sajttal, majd amikor kihűlt, adjuk hozzá a tojást és annyi lisztet, amennyit felvesz, hogy könnyen formázható massza legyen.
A krumplis masszából formázzunk golyókat, forgassuk meg őket a zsemlemorzsában, majd olajban süssük aranybarnára.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors