Puha, fűszeres, sajtos pufi palacsinta: csak össze kell keverni a hozzávalókat

sajtospalicover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Maradt egy kis sajt a hűtőben? Lereszelve fantasztikusan fűszeres, sajtos palacsinta készülhet belőle, ami reggelire vagy uzsonnára falatozva jólesik majd kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Ha gyerekeknek készítjük, bánjunk óvatosan a tészta fűszerezésével, viszont ha felnőtteknek készül, érdemes egy kis cayenne-t a masszába keverni, sajtból pedig füstölttel gazdagítsuk a palacsintát.

A pufi tésztájú serpenyős tökéletes napindító lehet, de uzsonnának is jó választás. Ehetjük magában, de színes, roppanós, friss zöldségekkel és mártogatóssal is kínálhatjuk. A legjobban tejfölös szósz illik mellé. A sajtos palacsinta teljes kiőrlésű liszttel is készülhet.

Sajtos pufi palacsinta

sajtospalict

Hozzávalók 10 darabhoz

  • 10 dekagramm liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 darab tojás
  • 1 deciliter joghurt
  • 10 dekagramm sajt
  • ízlés szerint só és bors
  • 2 evőkanál olaj
  • olaj a sütéshez
  • 1 deciliter szódavíz
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet tálba öntjük, elkeverjük a sütőporral, sóval és borssal, majd hozzádolgozzuk a tojást, joghurtot, reszelt sajtot, szódavizet, 2 evőkanálnyi olajat, majd sima masszává keverjük.

Serpenyőt hevítünk, leheletnyi olajat öntünk bele, majd tetszőleges méretű palacsintakorongokat teszünk bele, a tészta mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük