A hagyományos krumplis lángos receptje: ezt biztosan nem rontod el
Hagyományos krumplis lángost sütni egyszerűbb, mint gondolnád, és biztos lehetsz benne, hogy nem fogsz tudni eleget készíteni belőle.
A lángos hungarikum, az országba érkező turisták magyar pizzaként szokták nevezni. Az aranybarnára sült tésztára hagyományosan fokhagymás olaj vagy tejföl és sajt kerül, persze ma már elképesztő a feltétválaszték, kipróbálhatod dinsztelt káposztával vagy csirkepörkölttel, és ott vannak még a töltött verziók is.
A lisztet szitáljuk tálba, először keverjük össze a sóval, utána a cukorral, majd morzsoljuk bele az élesztőt. Végül adjuk hozzá a joghurtot, és a vizet is csorgassuk hozzá, dagasszunk belőle tésztát.
A begyúrt tésztát takarjuk le konyharuhával, 1 óra alatt kelesszük a duplájára.
A megkelt tésztát borítsuk lisztezett felületre, osszuk 6-8 darab cipóra, utána kenjük le olajjal, majd takarjuk le 15 percre és pihentessük még.
A tésztagombócot lapítsuk kör alakúra, majd húzzuk ki, ügyelve, hogy a tészta ne szakadjon. Akkor jó, ha a széle vastagabb, a közepe vékony.
A lángost bő, forró olajban süssük aranybarnára (oldalanként 2-3 perc), tejföllel és sajttal megpakolva kínáljuk.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu