Így készül otthon az igazi strandos lángos: kívül ropogós, belül foszlós

13
Nyomtatás
lcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A lángos akkor a legfinomabb, ha a tésztája vékony, kívül ropogós, belül pedig foszlós, és persze feltét is kerül rá bőven.

A lángos hungarikum, az országba érkező turisták magyar pizzaként szokták nevezni. Az aranybarnára sült tésztára hagyományosan fokhagymás olaj vagy tejföl és sajt kerül, persze ma már elképesztő a feltétválaszték, kipróbálhatod dinsztelt káposztával vagy csirkepörkölttel, és ott vannak még a töltött verziók is.

Sajtos-tejfölös lángos

lct

Hozzávalók 4 személyre

Tészta:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál cukor
  • 2.5 dkg friss élesztő
  • 2 dl joghurt
  • 2 dl langyos víz
  • olaj a sütéshez

Feltét:

  • tejföl ízlés szerint
  • reszelt sajt ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáljuk tálba, először keverjük össze a sóval, utána a cukorral, majd morzsoljuk bele az élesztőt. Végül adjuk hozzá a joghurtot, és a vizet is csorgassuk hozzá, dagasszunk belőle tésztát.

A begyúrt tésztát takarjuk le konyharuhával, 1 óra alatt kelesszük a duplájára.

A megkelt tésztát borítsuk lisztezett felületre, osszuk 6-8 darab cipóra, utána kenjük le olajjal, majd takarjuk le 15 percre és pihentessük még.

A tésztagombócot lapítsuk kör alakúra, majd húzzuk ki, ügyelve, hogy a tészta ne szakadjon. Akkor jó, ha a széle vastagabb, a közepe vékony.

A lángost bő, forró olajban süssük aranybarnára (oldalanként 2-3 perc), tejföllel és sajttal megpakolva kínáljuk.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon