![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Mamaféle kefires lángos: a tészta napokig eláll a hűtőben
![klcover](https://kep.index.hu/1/0/3834/38345/383454/38345409_2925559_05ca6615ae5389848cb76a96a49de956_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Jó lángost nem csak a piacon vagy a strandon találni, otthon is készíthetsz finom tésztát.
A lángos a hazai street food büszkesége. Az egyszerű, olajban sült kelt tészta többféle változatban készülhet, a tésztájába kerülhet burgonya vagy kefir. A kefires változat nagy előnye, hogy a bedagasztott tésztát lefedve, hűtőben egy hétig is tárolhatod. A kefirnek köszönhetően a kisült tészta puha lesz, úgyhogy vastagabbra húzva is isteni. Én azonban jobban szeretem vékonyra készíteni, jó, ha itt-ott picit ropogós.
A lángos mindenféle cicoma nélkül is finom, érdemes azonban feltéttel megpakolva fogyasztani. A tésztára fokhagymás olaj, tejföl, sajt, dinsztelt káposzta is kerülhet, de a töltött verziókat is érdemes kipróbálni.
Kefires lángos
![klct](https://kep.index.hu/1/0/3834/38345/383454/38345423_405727bfccaf0ca1c4772eae7640c009_wm.jpg)
Hozzávalók 12 darabhoz
- 50 dekagramm finomliszt
- 1 deciliter tej
- 3 deciliter kefir
- 4 evőkanál olaj
- 2.5 dekagramm élesztő
- 1 csipet só
- 1 teáskanál cukor
- olaj a sütéshez
- ízlés szerint reszelt sajt és tejföl
Elkészítés:
A tejet melegítsük langyosra, utána keverjük bele a cukrot, az élesztőt pedig morzsoljuk bele. Lefedve, meleg helyen futtassuk fel (8-15 perc).
A lisztet a sóval keverjük egybe, majd adjuk hozzá az olajat, kefirt és a felfuttatott élesztőt, kézzel vagy géppel dagasszuk a tésztát.
A tésztát helyezzük kiolajozott tálba, majd fóliával fedjük le és tegyük a hűtőbe 2-3 órára pihenni.
A pihentetés után olajos kézzel tépjünk a tésztából kis darabokat, óvatosan húzzuk ki vékonyra, majd forró olajban süssük aranybarnára mindkét oldalán (3-5 perc). Kínáljuk tejföllel megkenve és sajttal megszórva.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!