Megunhatatlan csirkepaprikás sok tejföllel: így lesz sűrű és csomómentes a szaft
A magyar konyha egyik nagy kedvence a csirkepaprikás, amit egyszerű elkészíteni, mégis néhány dologra fontos odafigyelni a tökéletes eredményért.
A csirkemell nagy népszerűségnek örvend, ami nem is csoda, hisz változatos és ízletes fogások készülhetnek belőle. A hús remekül viseli a fűszereket, ezért nagyon sokfajta ízvilággal bolondítható meg, és még a különböző töltelékekkel is izgalmassá teheted.
A csirkemellből egyszerűbb és különlegesebb fogásokat is készíthetsz. Ha valami kivételessel rukkolnál elő a családnak vagy a barátoknak, akkor próbáld ki a sajttal és sárgarépával töltött húst. Az ízletes fogás egyszerűen készül, kezdőknek is sikerülni fog. Hogy a húst szépen tudd feltekerni, érdemes két fólia közt klopfolni. Ha pedig szeretnéd, baconnel is körbetekerheted.
A húst tetszés szerint szeleteljük fel és klopfoljuk ki, majd fűszerezzük sóval és borssal.
A megtisztított sárgarépát és a sajtot reszeljük le, majd keverjük egybe a tejföllel, krémsajttal és a reszelt fokhagymával.
A tojásokat a krémsajttal és a reszelt sajttal keverjük össze.
A csirkemellszeletekre kenjünk 1-2 evőkanállal a sárgarépás keverékből, majd tekerjük fel.
Egy hőálló tálat kenjünk ki olajjal, majd a csirkemelltekercseket sorakoztassuk bele. Ezután a tojásos, sajtkrémes keveréket kenjük a hústekercsek tetejére, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 30-35 perc alatt süssük készre.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu