Sajtos, fokhagymás cukkinifasírt, ami ripsz-ropsz elkészül
A cukkinifasírt is isteni, finom ropogós lesz zsemlemorzsa nélkül is, és akár tepsiben is megsütheted.
A cukkini egész évben népszerű, zsenge zamata miatt jól fűszerezhető, ezerarcú zöldség, mely rántva, ragukba csempészve és töltve is első osztályú finomság.
Töltött cukkinit számtalan módon készíthetsz, hisz hússal, zöldségekkel, különböző mártásokkal és sok-sok sajttal megszórva is pirosra sülhet. Ha nincs kedved sokat időzni a konyhában, akkor a cukkini belsejétől egyszerűen szabadulj meg, a csónakra hasonlító zöldséget pakold meg sajttal, és már mehet is a sütőbe pirulni.
Ha így unalmasnak véled, akkor besamelmártás is mehet a sajt alá, és itt még nem érnek véget a lehetőségek. Ha húspárti vagy, sonkát vagy szalonnát piríts le, utána a fehér mártással forgasd egybe, így menjen a cukkinire, utána jöhet a sajt. Ha viszont a zöldségeket részesíted előnyben, akkor főzz brokkolit félkeményre, vagy piríts le gombát is, így forgasd egybe a besamelmártással, aztán töltsd a cukkinibe, szórd meg sajttal.
A megtisztított cukkinit vágjuk hosszában félbe, a belsejét vájjuk ki, majd a reszelt sajtokkal töltsük meg. Csorgassunk rá kevés olajat, utána toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük szép aranybarnára.
Tálalásnál ízlés szerint fűszerezzük sóval és borssal.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu