Krémes sajttortakocka csokidarabokkal – Kevesebb cukorral, görög joghurttal készül
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Sokkal puhább és légiesebb ez a sajttorta, biztos nagy kedvenc lesz a nyári melegben is.
A sajttorta igazán gyorsan összeállítható édesség, mindenki odáig van érte. Attól függően, hogy mennyire vagy időszűkében, sütőben és sütés nélkül is el lehet készíteni. Sőt, ha tényleg sietsz, akkor pohárkrém formájában is összedobhatod.
A sajttorta egyszerű édesség, de ezekre érdemes figyelni, hogy ne csak finom, hanem szép is legyen a végeredmény. A krémsajt miatt nem könnyed sütemény, de kicsit lágyíthatsz rajta, például görög joghurttal. A hagyományos változatban semmit sem kevernek a krémbe, de az alábbi verziót a csokirajongóknak szánjuk.
Sajttortakocka csokidarabokkal
Hozzávalók 6 adaghoz
Alap:
- 150 gramm édes keksz (darált)
- 40 gramm vaj (olvasztott)
Krém:
- 225 gramm krémsajt (natúr)
- 185 gramm görög joghurt
- 2 darab tojásfehérje
- 50 gramm cukor
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- 80 gramm csokichips vagy csokidarabok
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy 20x20-as tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
A darált kekszet keverjük össze az olvasztott vajjal, egyenletesen nyomkodjuk a tepsi aljába. Süssük 8 percig, majd vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni.
Amíg a kekszes alap hűl, készítsük el a krémet. A krémsajtot keverjük át, majd tegyük hozzá a görög joghurtot, a tojásfehérjéket, a cukrot, keverjük simára. Öntsük hozzá a vaníliakivonatot, majd forgassuk hozzá a csokidarabokat (chipset). Öntsük a krémet a kekszes alapra, takarjuk le fóliával és süssük 20 percig. Vegyük le a fóliát, süssük még 5-6 percig a süteményt. Hagyjuk kihűlni, majd vágjuk fel. Fogyasztásig tegyük néhány órára hűtőbe.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors