Citromos sajttorta sütés nélkül: a forró napokon különösen jólesik a hűsítő desszert

cstcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A hideg édesség sütés nélkül készül, a hűtőben áll össze a torta alapja és a kellemesen fanyar krém.

Sajttorta nem csak sütőben készülhet, szerencsére kekszalappal, sütés nélkül is össze lehet dobni a mennyei desszertet, az alábbi változat a nyári hőségben a legjobb választás.

A torta alapja lehet sima háztartási keksz, de mást is használhatsz, ami az ízlésednek megfelel. A selymes krém sűrített tej és habtejszín keverékéből áll, ebbe kerül a citrom és a lime, amelyektől friss és könnyed lesz az összhatás. Ha nagyon szereted a citrom savanykás aromáját, akkor többet is tehetsz belőle a krémbe, de a citrusfélék reszelt héját is használhatod az ízek kiemeléséhez. Ez a desszert jó hidegen a legfinomabb, akár a fagyasztóba is teheted tálalás előtt 30 perccel, úgy még jobban fog esni a hűsítő finomság.

Sütés nélküli citromos sajttorta

cstct

Hozzávalók 4 személyre:

Torta:

  • 20 dekagramm darált keksz
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csipet
  • 10 dekagramm olvasztott vaj
  • 12 dekagramm krémsajt
  • 1 doboz sűrített tej (380 g)
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 darab lime
  • 2 darab citrom
  • 250 milliliter habtejszín

Díszítés:

  • lime vagy citrom ízlés szerint
  • menta ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A darált kekszet forgassuk egybe a sóval, cukorral, utána az olvasztott vajat is keverjük hozzá.

A morzsás állagú kekszkeveréket öntsük tortaformába (24 cm), majd a kezünk segítségével nyomkodjuk bele. Az alapot ezután tegyük a hűtőbe 1 órára.

A sűrített tejet öntsük keverőtálba, majd kezdjük el habverővel alaposan kikeverni (2-3 perc), utána adjuk hozzá a vaníliakivonatot, krémsajtot, a lime és a citrom facsart levét, majd alaposan keverjük össze a krémet.

A habtejszínt kezdjük el habbá verni (közepes tartású elég), majd adjuk a sűrített tejes keverékhez, keverjük egybe.

A krémet simítsuk az alapra, díszítsük tetszőlegesen a torta tetejét, majd fedjük le fóliával és tegyük a hűtőbe 1 órára, utána szeletelhető a desszert.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük