Sajttortás brownie vagy brownie-s sajttorta? Egyszerűbb, mint gondolnánk

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A sajttortás brownie egy csoda: gyönyörűen néz ki, isteni finom és egyszerű elkészíteni. Amellett, hogy látványos desszert, egészen különleges a lágy krémsajt és a csokoládés brownie találkozása.

Aki szenvedélyesen szereti a sajttortát és rajong a brownie-ért is, annak ez a sütemény maga a mennyország. A tésztájába rengeteg kakaó és csokoládé kerül, a töltelékbe pedig cukorral és vaníliával dúsított krémsajt. 

Nem minden az, aminek látszik

Habár első ránézésre bonyolult süteménynek tűnik, valójában nagyon egyszerű, mind a tészta, mind a krém elkészül 10 perc alatt, és a márványos minta kialakítása sem komplikált, sőt. Kezdőknek is könnyedén sikerülni fog, és olyan desszertet tehetnek az asztalra, mintha egy sztárcukrász készítette volna.

Bár a brownie-t legtöbbször melegen fogyasztjuk, ezt a sajttortás változatot hidegen érdemes enni, a krém akkor szilárdul meg kellően, és nem kell aggódni, a tészta is ragacsos és szaftos marad majd. 

Sajttortás brownie

sajttortás-brownie-recept

Hozzávalók 12 adaghoz:

Krémsajt

  • 225 gramm krémsajt
  • 0.25 bögre cukor
  • 1 darab tojás
  • 0.25 teáskanál vaníliakivonat

Brownie

  • 0.5 bögre vaj (115 g)
  • 1 bögre cukor
  • 0.5 bögre kakaópor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 2 darab tojás
  • 0.75 bögre liszt
  • 0.25 teáskanál
  • 90 gramm étcsokoládé
Recept idők

Elkészítés:

Vajazzunk ki egy 20x20 cm-es tepsit vagy béleljük ki sütőpapírral. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Először a krémnek álljunk neki. A krémsajtot keverjük össze a cukorral robotgép segítségével, adjuk hozzá a tojást és a vaníliát is. Ha habos és krémes, tegyük félre.

A brownie-hoz olvasszuk meg a vajat, keverjük bele a cukrot és a kakaóport. Adjuk hozzá a tojásokat és a vaníliát is. Keverjük bele a lisztet, a sót és az apróra tört csokoládét.

Vegyünk ki a brownie tésztájából fél bögrényit, a többit öntsük a tepsibe. Erre mehet a krémsajt, mindenhova egyenletesen jusson belőle. Tegyünk a fél bögre brownie-tésztából teáskanálnyi adagokat a krémsajtba, majd egy villa vagy vajazó kés segítségével alakítsunk ki márványos mintát.

180 fokon 35-40 percig süssük, az a jó, ha nem szárad ki teljesen a tészta.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük