Puha csirkemell sárgabarackkal sütve – Chilitől lesz pikáns a szósz
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A mézédes sárgabarack nemcsak puhává, hanem izgalmassá is teszi az egyszerű sült csirkemellet.
A sárgabarackról a legtöbbeknek a polcon sorakozó lekváros üvegek jutnak eszébe, hiszen nincs is finomabb a házilag eltett sárgabaracklekvárnál. Az édes gyümölcs nemcsak édességekkel párosítható, hanem sós ételekkel, például húsokkal is. Ebben az őszibarackos csirkemellben is tökéletesen kiegészítik egymást az ízek, egy kis méztől pedig még izgalmasabb lesz a végeredmény. A csirkemellhez természetesen a zöldségek is illenek, ezeket a fogásokat krémes, sajtos szószokkal dobhatod fel.
A sárgabarack is tökéletes kiegészítője lehet a csirkének, ha frisset használsz, mindenképpen főzz belőle szószt, amellyel csak meg kell kenned a húst. Ha szereted a pikánsabb ízeket, akkor mindenképpen keverj a mártásba chiliszószt, édeset vagy csípőset, amilyet épp megkívánsz.
Sárgabarackkal sült csirkemell
Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 darab csirkemellfilé
- 1 evőkanál cukor
- 8 darab sárgabarack
- 1 teáskanál keményítő
- 2 evőkanál chiliszósz
- 1 evőkanál mustár
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- sütéshez olaj
Elkészítés:
A sárgabarackot kockázzuk fel. Egy lábasban karamellizáljunk cukrot, majd adjuk hozzá a barackot és öntsük fel 150 milliliter vízzel. Egy kis tálban keverjük össze a keményítőt egy kevés vízzel. Várjuk meg, amíg a barackos keverék felforr, vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a keményítős vizet, majd kevergessük, amíg besűrűsödik.
A barackszószt keverjük össze a chiliszósszal, a mustárral, majd sózzuk, borsozzuk. Tegyük vissza a gázra, forraljunk rajta egyet.
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, süssük 5-5 percig a csirkék mindkét oldalát. Közben melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
Tegyük a csirkéket egy sütőpapírral bélelt tepsire, süssük őket 15 percig, majd kenjük meg a barackos keverékkel és süssük további 5 percig.
Fotó: Getty Images