
Selymes sajtkrémleves pillanatok alatt: maradék húslevesből is készülhet

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Krémes aioli, azaz fokhagymaszósz: tojás nélkül is mennyei

Csodaszép epres, joghurtkrémes süti: puha piskóta az alapja

Egészben sült csirke rozmaringgal: a citromos pác a titka

Isteni csokis keksz New York-i recept szerint: kívül ropog, belül omlik

5 hely, ahova érdemes beülni: Budapest legjobb burgerezőit mutatjuk
Az ínycsiklandó leves a bazsalikomtól különleges zamatú, de ha nem rajongsz a mediterrán ízekért, ki is hagyhatod a fűszert.
Bazsalikom helyett füstölt pirospaprikával vagy chilipehellyel is izgalmasabbá teheted a levest, de pluszízesítők nélkül is csodás lesz, köszönhetően a krémsajt és a füstölt sajt találkozásának.
A leves alapléből készül, de a megmaradt húsleves átszűrt levét is használhatod hozzá, ha pedig épp nincs készleten valamilyen ízletes lé, használj vizet és házi ételízesítő kockát. A selymes levest bögréből is szürcsölheted, de sokkal tartalmasabb lesz, ha fokhagymás pirítóst kínálsz mellé.
Selymes sajtkrémleves

Hozzávalók 4 személyre
- 5 dl alaplé (zöldség vagy csirke)
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- só és bors ízlés szerint
- 300 g krémsajt
- 1 dl tejföl
- 1 darab tojássárgája
- 10 dkg füstölt sajt (reszelt)
Elkészítés:
Az alaplevet a bazsalikommal együtt forraljuk fel, gyöngyözve főzzük, fűszerezzük sóval és borssal.
A krémsajtot, a tejfölt és a tojássárgáját keverjük egybe, utána csorgassuk a levesbe, majd 1-2 perc után a reszelt sajt felét is adjuk hozzá.
A reszelt sajt hozzáadása után azonnal tálalhatjuk a levest. Szervírozásnál a maradék reszelt sajttal szórjuk meg, kínáljunk mellé pirítóst.
Fotó: Getty Images