Selymes sajtkrémleves pillanatok alatt: maradék húslevesből is készülhet
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Az ínycsiklandó leves a bazsalikomtól különleges zamatú, de ha nem rajongsz a mediterrán ízekért, ki is hagyhatod a fűszert.
Bazsalikom helyett füstölt pirospaprikával vagy chilipehellyel is izgalmasabbá teheted a levest, de pluszízesítők nélkül is csodás lesz, köszönhetően a krémsajt és a füstölt sajt találkozásának.
A leves alapléből készül, de a megmaradt húsleves átszűrt levét is használhatod hozzá, ha pedig épp nincs készleten valamilyen ízletes lé, használj vizet és házi ételízesítő kockát. A selymes levest bögréből is szürcsölheted, de sokkal tartalmasabb lesz, ha fokhagymás pirítóst kínálsz mellé.
Selymes sajtkrémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 5 dl alaplé (zöldség vagy csirke)
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- só és bors ízlés szerint
- 300 g krémsajt
- 1 dl tejföl
- 1 darab tojássárgája
- 10 dkg füstölt sajt (reszelt)
Elkészítés:
Az alaplevet a bazsalikommal együtt forraljuk fel, gyöngyözve főzzük, fűszerezzük sóval és borssal.
A krémsajtot, a tejfölt és a tojássárgáját keverjük egybe, utána csorgassuk a levesbe, majd 1-2 perc után a reszelt sajt felét is adjuk hozzá.
A reszelt sajt hozzáadása után azonnal tálalhatjuk a levest. Szervírozásnál a maradék reszelt sajttal szórjuk meg, kínáljunk mellé pirítóst.
Fotó: Getty Images