Fokhagymás párolt marha: így lesz a szaftja sűrű, a hús omlós
A fűszeres marha órákon át puhul, de szinte nincs vele semmi munka.
Az ázsiai ízvilágú étel elkészítése wokban javasolt, mert a fémedényben kényelmesen elférnek a hozzávalók. A serpenyőbe kerülő alapanyagokat kedvedre variálhatod, marha helyett csirkét is használhatsz, és a zöldségek mennyiségét is a saját ízlésedre szabhatod.
A legjobb ízélmény érdekében pedig friss gyömbért és chilipaprikát használj, de a porváltozat is megteszi. Az elkészült ételt melegen kínáld, tészta és rizs is remekül illik mellé.
A marhahúst csíkozzuk fel.
A brokkolit szedjük rózsára, a hagymát szeleteljük fel, a sárgarépát és a gombát is vágjuk fel tetszőlegesen.
A kukoricakeményítőt öntsük keverőtálba, majd adjuk hozzá a vizet, a barna cukrot, a reszelt fokhagymát, a gyömbért, a sót, a borsot és a chilipelyhet. A keverékbe forgassuk bele a húst, és lefedve tegyük hűtőbe 30 percre.
Egy nagyobb edényben vagy wokban forrósítsunk olajat, majd dobjuk rá a marhahúst, és nagy láng felett folyamatosan pirítsuk 4-5 percig. Utána szedjük tányérra, és tegyük félre.
Az edénybe dobjuk bele az előkészített zöldségeket (brokkoli, hagyma, sárgarépa, gomba), pirítsuk 6-10 percig, majd a húst is tegyük vissza a serpenyőbe.
A zöldséges húst pirítsuk még 8-10 percig, közben kevergessük, és a szójaszószt is adjuk hozzá.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu