Serpenyős túrós csusza szalonnával: öröm belőle minden falat

0
Nyomtatás
tcscover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A túrós csusza régi kedvenc, amely akkor igazán finom, ha jó sok tejföl és pirult szalonna is kerül hozzá.

A hagyományos magyar konyha kedvelői szeretik az egyszerűen készülő ételeket, az egyik ilyen finomság a túrós csusza. A tésztás fogást mindenki máshogy szereti, van, aki sok tejföllel és cukorral önti nyakon, míg más inkább pirosra sült szalonnakockákkal. A tejföl és a szalonna remekül illik a túróhoz, ezért mindkét alapanyagot érdemes hozzákeverni, ha valami kiadósra vágysz.

A túrós csuszát tepsiben is el lehet készíteni, de az is jól áll az ételnek, ha serpenyőben pirul a tészta. Ha szereted a hagymát, akkor egy fej vöröset finomra vágva lepiríthatsz a szalonna zsírján, és bátran a tésztához forgathatod. A fűszerezésnél is lehetsz bátor, jól illik az ételhez a füstölt paprika, de kaporral vagy fokhagymával is kipróbálhatod.

Serpenyős túrós csusza

tcsct

Hozzávalók 4 személyre

  • 400 g tészta
  • 100 g szalonna
  • kevés olaj (opcionális)
  • 250 ml tejföl
  • 250 g tehéntúró
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál füstölt paprika
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint, majd szűrjük le, és tegyük félre.

A szalonnát kockázzuk apróra, majd serpenyőben pirítsuk meg. Ha szükséges, kevés olajat öntsünk a szalonna alá. Az elkészült szalonnát szedjük tányérra, és tegyük félre.

A tésztát dobjuk a serpenyőbe, és pirítsuk át, adjuk hozzá a tejfölt és a túrót, fűszerezzük sóval és borssal. A szépen körbepirított túrós tésztát forgassuk egybe a ropogós baconkockákkal.

A kész ételt füstölt paprikával megszórva kínáljuk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon