A 8 legfinomabb túrós édesség: ötletek a kevert tésztától a pitéig
A semleges túróból krémes desszertet, tortát, kevert sütit is készíthetsz. Kelt tésztába is kerülhet töltelékként.
A hagyományos magyar konyha kedvelői szeretik az egyszerűen készülő ételeket, az egyik ilyen finomság a túrós csusza. A tésztás fogást mindenki máshogy szereti, van, aki sok tejföllel és cukorral önti nyakon, míg más inkább pirosra sült szalonnakockákkal. A tejföl és a szalonna remekül illik a túróhoz, ezért mindkét alapanyagot érdemes hozzákeverni, ha valami kiadósra vágysz.
A túrós csuszát tepsiben is el lehet készíteni, de az is jól áll az ételnek, ha serpenyőben pirul a tészta. Ha szereted a hagymát, akkor egy fej vöröset finomra vágva lepiríthatsz a szalonna zsírján, és bátran a tésztához forgathatod. A fűszerezésnél is lehetsz bátor, jól illik az ételhez a füstölt paprika, de kaporral vagy fokhagymával is kipróbálhatod.
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint, majd szűrjük le, és tegyük félre.
A szalonnát kockázzuk apróra, majd serpenyőben pirítsuk meg. Ha szükséges, kevés olajat öntsünk a szalonna alá. Az elkészült szalonnát szedjük tányérra, és tegyük félre.
A tésztát dobjuk a serpenyőbe, és pirítsuk át, adjuk hozzá a tejfölt és a túrót, fűszerezzük sóval és borssal. A szépen körbepirított túrós tésztát forgassuk egybe a ropogós baconkockákkal.
A kész ételt füstölt paprikával megszórva kínáljuk.
Fotó: Getty Images