
Mustárral és sajttal készül a skótok melegszendvicse: egyszerű és nagyon finom

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

A legkrémesebb ramen mogyoróvajjal: egy hétköznap estébe is belefér

Mennyei palacsinta muffinformában sütve: így még puhább és csábítóbb

Isteni, duplán sajtos töltött gomba: krémfehér sajt kerül a kalapokba

Aromás fűszerolajok házilag: öröm velük a főzés

Zöldséges pite gazdagon: szaftos ragu sül a ropogós tésztába
A skót melegszendvics sajtban bővelkedik, kétféle kerül rá, jellegzetes zamatát pedig a mustárnak köszönheti.
Nem csak a skótok szeretik ezt a melegszendvicset, az angolok is megőrülnek érte, gyakran készítik, több receptben is fellelhető a finomság.
A szendvics eredetéről az a hír járja, hogy Walesből származik, vaj helyett pedig savanykásabb ízű sajtkrémmel kenték meg a pékárut. A mustáros, sajtos keveréket érdemes még izgalmasabbá tenni, adj hozzá petrezselymet, újhagymát, vagy szezonjában medvehagymát, de egy kis chilipehellyel is tüzesebbé varázsolhatod.
Skót melegszendvics

Hozzávalók 2 darabhoz
- 15 dkg mozzarella
- 15 dkg cheddar sajt
- 2 evőkanál dijoni mustár
- 1 evőkanál szemes mustár (opcionális)
- só és bors ízlés szerint
- 2 darab kenyér, zsemle, kifli vagy bagett
- ízlés szerint vaj a pékáru kenéséhez
Elkészítés:
A sajtokat reszeljük le, adjuk hozzá a mustárt, sót és borsot, majd az egészet keverjük egybe.
A választott pékárut (ha zsemle, kifli vagy bagett, akkor vágjuk félbe) fektessük sütőpapírral bélelt tepsire, toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 5-8 percre. Utána vegyük ki, kenjük meg vajjal és a mustáros-sajtos keverékkel. Utána toljuk vissza a sütőbe, süssük addig, amíg a sajt aranybarnára sül.
Fotó: Getty Images