Isteni melegszendvics házi pestóval és édes paradicsommal: laktató, gyors vacsora

pestósszendvics3
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Annyi idő összedobni a pestót, mint karikákra vágni a paradicsomot, úgyhogy bátran állj neki, pillanatokon belül tálalhatod a melegszendvicset.

Ha tényleg valami nagyon gyorsat készítenél ebédre vagy vacsorára, a melegszedvics a legjobb választás, pillanatok alatt összedobhatod, mégis nagyon laktató, igazi megmentő. Nem mindegy azonban, mit teszel bele, a sima sonkás-sajtos is jól tud esni, de ha picit magasabb szintre emelnéd, házi pestóval kend meg a kenyérszeleteket.

Én most azt tettem a pestóba, ami itthon volt, így fenyőmag vagy dió helyett napraforgómaggal dolgoztam, mégis ez a változat lett az abszolút kedvencem. A bazsalikomos pestóval megkent kenyérre ezután csak pár szelet sajtot és pár karika paradicsomot pakoltam, majd összesütöttem a szendvicset. Kicsit olyan lett, mint a caprese saláta, csak sokkal laktatóbb kiadásban.

Bazsalikomos-paradicsomos melegszendvics

pestósszendvics2

Hozzávalók 2 darabhoz

  • 4 szelet kenyér
  • 2 szelet sajt (mozzarella)
  • 1 darab paradicsom
  • 20 levél bazsalikom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek napraforgómag
  • 2 ek parmezán
  • ízlés szerint só, bors
  • 60 ml extraszűz olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Készítsük el a pestót: a megmosott bazsalikomot, a reszelt parmezánt, a megpucolt fokhagymagerezdeket és a napraforgómagot tegyük aprítógépbe. Addig dolgoztassuk a gépet, míg egészen apróra nem vágja a hozzávalókat, ekkor csurgassuk hozzá az olívaolajat úgy, hogy közben megy a gép. Ha szép, egynemű a pesto, kóstoljuk meg, sózzuk, borsozzuk.

Készítsünk magunk elé 4 szelet kenyeret, mindegyiket kenjük meg a házi pestóval. 

A paradicsomot mossuk meg, vágjuk vékony karikákra, majd tegyünk két kenyészeletre 3-4 karikát. A paradicsomkarikákra tegyünk 1-1 szelet sajtot. A pestóval lekent, üres kenyérszeleteket helyezzük a megpakolt szeletek tetejére.

Ha van melegszendvicssütőnk, abban készítsük, addig süssük, míg a sajt megolvad benne és a kenyerek megpirulnak. Ha nincs, serpenyőben is készülhet, tűzzük össze a szendvicset fogpiszkálóval, hogy ne essen szét, majd egy kevés vajon süssük először az egyik oldalát, majd a másikat, míg a sajt megolvad benne. Rögtön kínáljuk.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük