
Habkönnyű, filléres skót palacsinta: napindítónak is tökéletes

Cikkek


10 isteni desszert alig valamiből: maximum 4 hozzávalós recepteket mutatunk

A 10 legfinomabb spárgás recept: változatosan használhatod fel a tavaszi zöldséget
Ropogós

Mutatós, málnás morzsasüti: zabpehelytől roppanós a tészta

Házi párizsi adalékanyagok nélkül: ebbe tudod, mi kerül

Csodaszép epres pohárdesszert: pofonegyszerűen készül

Quinoás pogácsa spenóttal és babbal: vegán burgerbe kötelező

Joghurtos, currys csirkemell rizzsel: egzotikus ízek egyszerűen
A skót palacsinta hasonlít az amerikai pufi palacsintához, de textúrájában könnyedebb, napindítónak is tökéletes választás.
A skót palacsintában azt szeretem a legjobban, hogy a kamrámban mindig fellelhetőek a hozzá szükséges szerény alapanyagok. A gusztusos kis tallérokat simán porcukorral megszórva is falatozhatjuk, azonban ha szeretjük a hasunkat, adjuk meg a módját, kínáljunk mellé édes szirupot, lekvárt vagy gyümölcsöket.
Ha cukor nélkül készítjük, nagy csipet sóval, akkor tojásos villásreggeli mellé is remekül illik, de egyszerűen sonkát és sajtot is tehetünk a tetejére.
Még mutatós desszertként is szervírozhatjuk karamellöntettel, sült banánkarikákkal és jó nagy adag vaníliafagyival megkoronázva, észveszejtően finom.
Skót palacsinta

Hozzávalók 10 darabhoz
- 175 gramm liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 40 gramm cukor
- 1 darab tojás
- 200 milliliter tej
- kevés olaj
Elkészítés:
A lisztet szitáljuk keverőtálba, öntsük hozzá a sütőport és a cukrot, forgassuk egybe a keveréket, majd a közepébe ássunk egy kis mélyedést, üssük bele a tojást, kezdjük el egybekeverni, miközben a tejet folyamatosan adagoljuk a masszához.
A serpenyőbe öntsünk leheletnyi olajat, forrósítsuk fel, majd merőkanál segítségével adagoljunk a masszából, mindkét oldalán süssük aranybarnára a tallérokat.
Fotó: Getty Images