Habkönnyű, filléres skót palacsinta: napindítónak is tökéletes
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A skót palacsinta hasonlít az amerikai pufi palacsintához, de textúrájában könnyedebb, napindítónak is tökéletes választás.
A skót palacsintában azt szeretem a legjobban, hogy a kamrámban mindig fellelhetőek a hozzá szükséges szerény alapanyagok. A gusztusos kis tallérokat simán porcukorral megszórva is falatozhatjuk, azonban ha szeretjük a hasunkat, adjuk meg a módját, kínáljunk mellé édes szirupot, lekvárt vagy gyümölcsöket.
Ha cukor nélkül készítjük, nagy csipet sóval, akkor tojásos villásreggeli mellé is remekül illik, de egyszerűen sonkát és sajtot is tehetünk a tetejére.
Még mutatós desszertként is szervírozhatjuk karamellöntettel, sült banánkarikákkal és jó nagy adag vaníliafagyival megkoronázva, észveszejtően finom.
Skót palacsinta
Hozzávalók 10 darabhoz
- 175 gramm liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 40 gramm cukor
- 1 darab tojás
- 200 milliliter tej
- kevés olaj
Elkészítés:
A lisztet szitáljuk keverőtálba, öntsük hozzá a sütőport és a cukrot, forgassuk egybe a keveréket, majd a közepébe ássunk egy kis mélyedést, üssük bele a tojást, kezdjük el egybekeverni, miközben a tejet folyamatosan adagoljuk a masszához.
A serpenyőbe öntsünk leheletnyi olajat, forrósítsuk fel, majd merőkanál segítségével adagoljunk a masszából, mindkét oldalán süssük aranybarnára a tallérokat.
Fotó: Getty Images