Sonkás-feta sajtos krumplisaláta: önmagában is laktató főétel
8
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A nyári recepteken ötletelve vitatkoztunk egy sort arról, hogy vajon a fetás, sonkás, tejfölös krumplisaláta mennyire könnyed étel, de én azt mondom, hogy megfelelően összeállítva nyáron is tökéletes és nem túl gyomorterhelő fogás.
A krumplisaláta nagy kedvencem, de inkább az ecetes verziót kedvelem, a majonézes nekem túl tömény. Most mégis olyan krumplisalátát kerestem, amelyik akár önmagában is megállja a helyét, de húsok mellé is illik.
Ebben a receptben a burgonya mellé egy kis sonka és sajt kerül, amitől elbizonytalanodtam, hogy valóban nyári ízről beszélünk-e. Annyi biztos, hogy a tejföl könnyedebb, mint a majonéz, bár ezt a sonka némiképpen ellensúlyozza.
Nyári főételként tökéletesen megállja a helyét
Ennek ellenére ezt a salátát bátran merem ajánlani grillhúsok mellé, de a komplexitása miatt önmagában is megállja a helyét. Érdemes újkrumpliból csinálni, hogy egy kicsit frissebb legyen az összhatás. Ha még intenzívebb - és kicsit hizlalóbb - élményre vágyunk, cseréljük a sonkát baconre.
Fetás-sonkás krumplisaláta
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 kilogramm krumpli (újkrumpli)
- 1 deciliter tejföl (20 %-os)
- 200 gramm sonka
- 150 gramm feta sajt
- 2 fej lilahagyma vagy zöldhagyma
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A krumplikat hámozzuk meg, majd vágjuk egyenlő méretű kockákra. Tegyük fel főni, addig főzzük, amíg puha nem lesz, de még nem esik szét - tegyük félre hűlni.
A többi hozzávalót vágjuk fel és keverjük a tejfölbe, ízesítsük ízlés szerint sóval és borssal. A masszát óvatosan forgassuk össze a krumplival, vigyázva nehogy összetörjön.
Azonnal tálalható, de lehűtve a legjobb.
A többi hozzávalót vágjuk fel és keverjük a tejfölbe, ízesítsük ízlés szerint sóval és borssal. A masszát óvatosan forgassuk össze a krumplival, vigyázva nehogy összetörjön.
Azonnal tálalható, de lehűtve a legjobb.
Fotó: Getty Images
Címkék: