Sörben párolt, szaftos sertésoldalas: eteti magát, olyan finom
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
A sörben és fűszerekben készült sertésoldalas olyan omlós, hogy leválik a hús a csontról.
Az ünnepi időszak a hagyományokról szól, karácsonykor szárnyasból készül a lakoma, az év utolsó napján a sertésé a főszerep. A klasszikus kedvencek mellé érdemes valami újat is az asztalra tenni, amitől mindenkinek megjön az étvágya.
Nálunk sörben pácolt, fűszeres, szaftos oldalas a nagy kedvenc, ami alacsony hőfokon, elég sokáig készül, így a hús elképesztően omlós lesz, szinte leválik a csontról. A raguba sárgarépa is kerül, ami remekül illik a húshoz. Ez egy tunkolósabb étel, kínálj mellé kenyeret, a vendégek biztos, hogy elkérik majd a receptet.
Sörben párolt sertésoldalas
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dekagramm sertésoldalas
- olaj szükség szerint
- 1 fej vöröshagyma
- 3 szál zeller
- 4 darab babérlevél
- só és bors ízlés szerint
- 0.5 teáskanál kakukkfű
- 0.5 teáskanál oregánó
- 0.5 teáskanál majoránna
- 1 evőkanál liszt
- 2 evőkanál barna cukor
- 500 milliliter sör
- 300 milliliter zöldségalaplé vagy víz
- 6 darab sárgarépa
- 1 darab fehérrépa
Elkészítés:
Az oldalast daraboljuk fel, majd kevés olajon pirítsuk körbe (körülbelül 10-15 perc), aztán szedjük tányérra a húst.
A vöröshagymát és a zellert vágjuk finomra, majd dobjuk abba a serpenyőbe, amelyikben a húst is pirítottuk. Körülbelül 5 perc pirítás után a fűszereket és a lisztet is keverjük a zöldségekhez, 2 perc után a cukrot is adjuk hozzá, majd öntsük fel a sörrel és az alaplével. Miután felforrt a zöldséges lé, tegyük bele az oldalast és ismét forraljuk fel, majd lefedve toljuk 140-160 fokos sütőbe 50-60 percre.
A megtisztított répákat (fehér és sárga) hagyjuk egészben, vagy félbevágva tegyük a raguba, és még 100-120 percig hagyjuk a sütőben, míg a hús teljesen megpuhul.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors