Szaftos sült oldalas savanyú káposztával – Vajpuhára sül a pácolt hús

skcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az elképesztően ízletes, bőséges fogás a sütőben pirul, amelynek az elkészítésével nem lesz sok gond.

A tepsiben sült ételek több okból is verhetetlenek: egyrészről elég csak tepsire pakolni az alapanyagokat, majd betolni a sütőbe, aztán várni, hogy elkészüljön a mennyei fogás, másrészről nagyon laktatóak. Ha pedig hidegebb napokon esik a választás az egytepsis ételre, áldásként hat majd a konyhából kiáramló meleg, és ehhez még társul az étvágygerjesztő illat is.

A savanyú káposztán sült oldalas is ilyen recept, nem lesz sok mosogatnivaló a főzés során/után, kevés alapanyag szükséges hozzá, az asztalra mégis ízekben gazdag étel kerül.

Fűszeres sertésoldalas savanyú káposztával

skct

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kilogramm oldalas
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 teáskanál cayenne-bors
  • 8 evőkanál olaj
  • olaj a tepsi kikenéséhez
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kilogramm savanyú káposzta
Recept idők

Elkészítés:

Készítsünk egy pácot: az olajat öntsük tálba, keverjük bele a fűszereket és a zúzott fokhagymát, jól keverjük össze, majd a darabolt húst forgassuk bele, lefedve tegyük pár órára hűtőbe.

A káposztát áztassuk vízbe, nyomkodjuk ki, tegyük olajjal kikent tepsibe (vagy bármilyen hőálló edénybe). A káposzta tetejére pakoljuk rá a húst, ha szükségesnek érezzük, sóval és borssal fűszerezzük. Alufóliával lefedve, 180 fokos sütőben 40 percig süssük, majd fólia nélkül még 15-25 percre toljuk vissza, hogy a hús aranybarnára piruljon.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük