Isteni, sörben sült csirkecombok – Egyszerre lesz ropogós és omlós a hús
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A legegyszerűbb világos sör is csodát tud tenni a csirkével, érdemes kipróbálni ezt a receptet.
A sör nemcsak isteni szomjoltó, hanem remek pác- és bundaalapanyag is. A sörbundában sütött hal, vagyis a fish and chips is nagy kedvenc, amelyhez ropogós sült krumpli dukál. Ha nem szereted a halat, természetesen csirkét is bundázhatsz vele. Mindenképpen jó minőségű italt válassz, és a sört mindig a legvégén keverd bele a tésztába, hogy minél könnyedebb maradjon.
A sör pácként is nagyon jól működik, a hús átveszi a kellemes, kicsit fanyar ízét. A barna cukor tökéletesen illik hozzá, ami a csirke bőrének ropogósságáért is felel. Érdemes néhány órát a pácban tartani a húst, hogy biztosan magába szívja az ízeket. Sütheted serpenyőben, de sütőben is, csak előtte mindenképpen pirítsd át egy kicsit, hogy a cukros-sörös lé karamellizálódni tudjon a külsején.
Sörben sült csirkecombok
Hozzávalók 4 személyre
- 6 darab (alsó és felső) csirkecomb
- 3 evőkanál só
- 400 milliliter víz
- 500 milliliter sör
- 3 evőkanál barna cukor
- a sütéshez olaj
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a vizet, a sört, a sót és a barna cukrot. Tegyük bele a combokat, és hagyjuk 3 órát állni.
Egy serpenyőben forrósítsunk olajat, és pirítsuk meg a combok minden oldalát.
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
Öntsük bele a pácot egy jénaiba, tegyük bele a combokat is, és süssük 30-35 percig.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors