
Csirkemell sörtésztában sütve: ezekre figyelj, hogy tökéletes legyen a bunda

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Zöldséges pite gazdagon: szaftos ragu sül a ropogós tésztába

Málnás-fehér csokis zabkeksz: a banántól lesz puha a belseje

Sütőben sült tőkehalfilé párolt spenóttal: egészséges, ízletes és könnyű

Pompás, aranybarnára sült krumplis omlett: napindítónak is tökéletes

Mutatjuk az 5 leggyorsabban romló élelmiszert: veszélyforrások is lehetnek
A tökéletes sörbundának egy titka van, ha betartod a szabályt, nem fog leesni a tészta a húsról vagy a zöldségekről.
A frissensült nagy kedvenc a magyar konyhában, izgalmas bundákban készülhetnek az olajban sült hússzeletek. Van, aki ropogósan szereti, míg más inkább a puha bundát kedveli jobban. Bundás húsoknál fontos, hogy a massza valamilyen ízesítést kapjon, úgy sokkal finomabb lesz a pirosra sütött hús, valamint arra is oda kell figyelni, hogy a palacsintaszerű tészta rendesen bevonja a húst, sütés közben rajta maradjon.
Az egyik legfinomabb bunda sörből készül, ebbe zöldségeket és gyorsan sülő húsokat - csirkét és halat - szokás öltöztetni. A sörbunda készítésénél az egyik legfontosabb szabály, hogy a sört mindig jéghideg állapotában szabad csak használni, hogy tökéletesen bevonja a húst. Ha zöldségeket sütsz, akár még néhány darab jégkockát is dobhatsz a masszába, nagyon jó textúrát fog adni a bundának.
Sörbundában sült csirkemell

Hozzávalók 4 személyre
- 800 gramm csirkemellfilé
- 2 darab tojás
- 200 gramm finomliszt
- 300 milliliter sör (hideg)
- só és bors ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A húst szeleteljük fel, kicsit klopfoljuk ki, majd sózzuk le.
A massza összeállításához először a tojásokat üssük fel, sóval, borssal és zúzott fokhagymával keverjük össze, majd forgassuk hozzá a lisztet és a hideg sört.
A hússzeleteket mártsuk a sörtésztába, utána tegyük forró olajba, majd mindkét oldalán süssük aranybarnára a szeleteket.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors