
Tökéletes hétvégi ebéd az alpesi sertésszelet: a hús burgonyás bundában sül

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Pihe-puha citromos muffin: joghurttól lesz lágy a tésztája
Ropogós

Babos pástétom olajbogyóval: tartalmas szendvicskrém zöldségekből

Tavaszi levesválogatás: mutatjuk az évszak 6 legfinomabb receptjét

Fűszeres, csicseriborsós raguval töltött édesburgonya: laktató, tápláló ebéd

Így lesz tökéletesen pergős a kuszkusz: bevált tippet mutatunk

Filmes ételek kvíze 2. rész: a Jóbarátokban milyen sütit ettek a földről?
Elképesztően finom és tartalmas az alpesi módra készült hússzelet, bőven eltelíti az embert.
Mi tagadás, az én családom szereti a frissensülteket, a rántott szelet nagy kedvenc, de nem állunk meg a zsemlemorzsás panírnál, különböző változatokat próbálunk ki, amelyek sokkal ízletesebbek és eltelítik az embert.
A mátrai borzaska igen népszerű hétvégi menü, én azonban sokkal jobban szeretek alpesi módra húst sütni. Nagy különbség nincs a két étel közt, hisz a hús bundája mindkét ételben burgonyás, a kész szeletekre pedig tejföl és reszelt sajt kerül koronaként. A legtöbb verzióban a fokhagymát elkeverik a tejföllel, én azonban a reszelt krumplihoz szoktam adni, úgy sokkal jobban lehet majd érezni az ízét. Az így készült hús bármilyen köret mellé tökéletes lesz.
Alpesi sertésszelet

Hozzávalók 8 szelethez
- 8 szelet sertéskaraj vagy tarja
- 6 darab burgonya
- 1 bögre liszt
- 2 evőkanál liszt
- 2 darab tojás
- só és bors ízlés szerint
- 4 gerezd fokhagyma
- tejföl ízlés szerint
- sajt ízlés szerint
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A hússzeleteket klopfoljuk ki, mindkét oldalán sózzuk és borsozzuk meg, majd tegyük hűtőbe pár órára.
A megpucolt krumplit reszeljük le, sózzuk és hagyjuk állni 20-30 percet. A levet eresztett krumplit nyomkodjuk ki, majd keverjük el benne a tojást, a zúzott fokhagymát és 2 evőkanál lisztet. A hússzeleteket sütés előtt forgassuk lisztbe (1 bögre), majd a krumplis keverékben is mártsuk meg, forró olajban mindkét oldalán süssük aranybarnára. A hússzeleteket kenjük meg tejföllel és szórjunk rájuk sajtot, majd tetszőleges körettel kínáljuk.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors