Tökéletes hétvégi ebéd az alpesi sertésszelet: a hús burgonyás bundában sül

asszcover
Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Elképesztően finom és tartalmas az alpesi módra készült hússzelet, bőven eltelíti az embert.

Mi tagadás, az én családom szereti a frissensülteket, a rántott szelet nagy kedvenc, de nem állunk meg a zsemlemorzsás panírnál, különböző változatokat próbálunk ki, amelyek sokkal ízletesebbek és eltelítik az embert.

A mátrai borzaska igen népszerű hétvégi menü, én azonban sokkal jobban szeretek alpesi módra húst sütni. Nagy különbség nincs a két étel közt, hisz a hús bundája mindkét ételben burgonyás, a kész szeletekre pedig tejföl és reszelt sajt kerül koronaként. A legtöbb verzióban a fokhagymát elkeverik a tejföllel, én azonban a reszelt krumplihoz szoktam adni, úgy sokkal jobban lehet majd érezni az ízét. Az így készült hús bármilyen köret mellé tökéletes lesz.

Alpesi sertésszelet

asct

Hozzávalók 8 szelethez:

  • 8 szelet sertéskaraj vagy tarja
  • 6 darab burgonya
  • 1 bögre liszt
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 darab tojás
  • só és bors ízlés szerint
  • 4 gerezd fokhagyma
  • tejföl ízlés szerint
  • sajt ízlés szerint
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A hússzeleteket klopfoljuk ki, mindkét oldalán sózzuk és borsozzuk meg, majd tegyük hűtőbe pár órára.

A megpucolt krumplit reszeljük le, sózzuk és hagyjuk állni 20-30 percet. A levet eresztett krumplit nyomkodjuk ki, majd keverjük el benne a tojást, a zúzott fokhagymát és 2 evőkanál lisztet. A hússzeleteket sütés előtt forgassuk lisztbe (1 bögre), majd a krumplis keverékben is mártsuk meg, forró olajban mindkét oldalán süssük aranybarnára. A hússzeleteket kenjük meg tejföllel és szórjunk rájuk sajtot, majd tetszőleges körettel kínáljuk.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük